Ugrás a tartalomra

Tragedija kod Bajmoka

2020.12.02
15:28
2020.12.02
18:19
Forrás
Pannon RTV
Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.

Da li je funkcionisala i svetlosna signalizacija, pokazaće dalja istraga.

Putničko vozilo kretalo se iz Sombora prema Bajmoku kada se na pružnom prelazu na izlazu iz naselja sudarilo sa vozom. Nakon udara, lokomotiva je putničko vozilo gurala ispred sebe oko 50 metara.

U vreme izlaska naše ekipe još je trajao uviđaj. Prednji deo vozila tipa folksvagen potpuno je bio uništen. Žena (31) koja je preminula od posledica teške nesreće, bila je sama u vozilu.

Pružni prelaz u naselju Bajmok prilično je nepregledan. Vidljivost je otežavala i jutarnja magla. Rampa i signalizacija prema rečima meštana već duži period ne funkcionišu, ali pre nekoliko dana ponovo su proradili. Uprkos tome, njihovo funkcionisanje i dalje je bilo nepouzdano.

„Smatram da ovo odslikava stanje na svim prelazima. Mislim da je ovo moglo da se dogodi bilo gde jer na ovoj liniji ima više prelaza koji nisu obezbeđeni, ili njihovo obezbeđivanje ne funkcioniše na odgovarajući način" kaže Jožef Hegeduš, član Saveta mesne zajednice Bajmok.

Mesna zajednica je u više navrata upozorila nadležne na nezadovoljavajuće stanje graničnih prelaza na trasi Sombor – Subotica, kaže član saveta. „Ima prelaza na kojima već decenijama nema nikakvog obezbeđenja. Želeli smo bezbednost da rešimo sa rampama, ali pokazalo se da i tamo gde imamo pružne prelaze sa rampama, ni tamo sistem ne funkcioniše na odgovarajući način."

U vreme uviđaja rampa je bila podignuta. Da li je u trenutku nesreće na pružnom prelazu funkcionisala svetlosna signalizacija nadležni će ispitati zajedno sa stručnjacima iz policije. Predmet istrage biće i da li je mašinovođa imao informaciju da postoji problem sa ovom rampom kako bi usporio kada se približava pružnom prelazu.

tragedija
Bajmok
automobil
voz
sudar
rampa
Kikinda

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.