Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Traktor za Poljoprivredni školski centar u Kanjiži

2021.05.11
13:56
2021.05.11
17:36
Forrás
Pannon RTV
Nova poljoprivredna mašina će osim radova na njivi, imati ulogu i u kvalitetnom obrazovanju srednjoškolaca.

Poljoprivredno-tehničkom srednjoškolskom centru „Besedeš Jožef" predat je traktor koji je kupljen novcem dobijenim na konkursu. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ovom školskom centru dodelio je dva miliona dinara.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Traktor od 80 konjskih snaga biće velika pomoć u poljoprivrednim radovima – rekao je Zoltan Šarnjai, direktor školskog centra. Radna mašina će osim u poljoprivrednim radovima, imati svoju ulogu i u kvalitetnom obrazovanju srednjoškolaca. „Ovih sto hektara zemlje je osnov za to da ove mašine bilo gde mogu da se pokrenu, rade, proizvode i služe tome da i naši učenici nauče procese rada koji su procesi 21. veka. Ukoliko pogledate unutrašnjost ovog traktora, onda ćete videti da je opremljen GPS-om, dakle ko od naših učenika bude učio na njemu, svugde će naći sebi posao" rekao je Zoltan Šarnjai, direktor Poljoprivredno-tehničkog srednjoškolskog centra „Besedeš Jožef" u Kanjiži.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Obrazovna ustanova godinama već učestvuje na konkursima koje raspisuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Nadležni kažu da zahvaljujući tome školsko gazdinstvo raspolaže modernim radnim i priključnim mašinama. „Pored traktora se mogu naći i ona oruđa za koje je u poslednjih četiri-pet godina srednja škola konkurisala kod Pokrajinskog sekretarijata, i treba reći da je ovo ulaganje u visini od blizu osam miliona dinara. To je vrednost priključnih mašina i traktora, i sa tim smo mogli da unapredimo rad srednje stručne škole" izjavio je Robert Otot, zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivedu.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivedu podržao je ustanovu sa dva miliona dinara, dok je škola za kupovinu mašine izdvojila 30 odsto iz sopstvenih sredstava.

traktor
poljoprivreda
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

18:00, Frissítve: 18:08

U Bačkoj Topoli veliki broj novozaraženih

U opštini Bačka Topola došlo je do značajnog povećanja broja zaraženih korona virusom. Tokom meseca jula i avgusta nisu zabeležene nikakve infekcije, ali u septembru se u proseku dnevno registruje oko deset slučajeva.
12:37, Frissítve: 15:26

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.