Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Traktorijada u Trešnjevcu

2022.05.08
18:44
Forrás
Pannon RTV
U Trešnjevcu je po 14. put održana Traktorijada. Eva Čepregi i Džoli su bili zvezde ove manifestacije.

Posetioce su čekala razna takmičenja, dečiji programi, vašar i koncerti.

Ovogodišnji festival je bio možda jedna od najposećeniji manifestacija poslednjih godina. Gotovo 150 traktora je prodefilovalo glavnom ulicom Trešnjevca, a više hiljada posetilaca je stiglo iz brojnih vojvođanskih naselja.

Čila Čizmadia, Trešnjevac: "Moj muž posećuje ovaj festivale od 2011.godine, a ja sam s njim od 2013.godine i od tada dolazim zajedno sa njim. Veliko mi je zadovoljstvo da budem ovde, za porodicu je ovo velika zabava, deca jako vole da dolaze."

Pannon RTV

Takmičarski duh je u velikoj meri bio prisutan. Zoltan Bičkei je stigao iz Subotice sa sinom i dva traktora. Takmičili su se sa svojim traktorima u dve discipline.

"Četvrtu godinu zaredom dolazimo sin i ja. Ovo donosimo s prikolicom, ja ću se takmičiti sa ovim traktorom a sin sa onim drugim."

Pannon RTV

Događaj je prvi put organizovan pre 14 godina i posećenost je stalno rasla. Organizatori se trude da svake godine obezbede takmičarske discipline i mogućnost zabave.

Nandor Bilicki, organizator: "Ovaj događaj ima osnov postojanja. Poslednje dve godine su donele veoma težak period zbog situacije sa kovidom i sada smo ove godine uspeli sve da organizujemo u nekadašnjem terminu, u maju mesecu, jer su poljoprivrednici u ovom periodu završili setvene radove."

Uz manifestaciju, je obeležen i Dan sela, pa je ove godine na Traktorijadu došlo još više gostiju.

Trešnjevac
traktorijada

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.