Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Trka Deda Mrazova na obali Palićkog jezera

2021.12.05
19:41
2021.12.05
19:46
Forrás
Pannon RTV
Ni kiša koja je pljuštala nije omela vesele trkače da učestvuju u trci Deda Mrazova koja je organizovana 22 put. Na obali jezera više od stotinu učesnika istrčalo je deonicu od kilometar i po.
Pannon RTV/Kovács Róbert

Većinom se trčalo, ali bilo je i onih koji su se odlučili za sigurno i koračajući prešli stazu predviđenu za trku Deda Mrazova. I ovoga puta stazu od 1.500 metara najbrže su prešla deca.

„Bilo je jako dobro i zadovoljna sam. Došla sam sa roditeljima i nije bilo teško trčati po kiši, jer sam već više puta trčala po kiši" kaže Lara Kadar.

 

Pannon RTV/Kovács Róbert

„Jako je dobro bilo, padala je kiša, ali sam dobio medalju" rekao je Leon Mesaroš, a Romina Vereš kaže: „Nisam često trčala po kiši. Došla sam sa mamom i jako mi se dopala trka Deda Mrazova."

Pannon RTV/Kovács Róbert

Nisu samo deca istrčala predviđenu trasu, već su i iskusni trkači po pravom pljusku učestvovali u trci.

„Po pljusku nije bilo lako istrčati dužinu. Nije bilo jednostavno, ali istrčali smo dužinu od 1.500 metara, dobra je organizacija, dobra je atmosfera, ima toplog čaja, hleba sa mašću. Jako se dobro osećamo" kaže Emilija Grubanov Martinek.

 

Pannon RTV/Kovács Róbert

„Mi već godinama dolazimo. Svake godine dođemo. Zbog kiše sam se dvoumila da li da dođemo sa decom, mali sin nije ni pošao sa nama jer je rekao da mu je  hladno. Ipak sam odlučila da ispunim želju ćerki i da svakako dođemo i radujem se što nas je bilo ovako mnogo. Veoma lepa manifestacija" rekla je Ramona Vereš.

Pannon RTV/Kovács Róbert

U trci Deda Mrazova  najmlađi učesnik bila je tromesečna beba, koja je sa roditeljima prešla stazu, a najstariji učesnik Gizela Deak koja ima 71 godinu.

„Treniram tako što svaki dan kod kuće vozim bicikl, sobni bicikl. To bih preporučila svakome, da to isproba, a ako ne drugo, onda malo šetnje, to sam pre radila. Svake godine sam ovde, od početka trke Deda Mrazova. Obično učestvujemo i na maratonu, tako da izvolite, isprobajte, jer je jako dobro ovo što radimo."

Pannon RTV/Kovács Róbert

Deda Mrazovi su po 22. put trčali uz obalu jezera Palić.

„Jako se radujem što nikoga nije zaustavilo ovo kišno vreme. Ima mnogo male dece, ima i starijih i omladine. Svi se osmehuju, svi se smeju. Pomalo su pokisli, ali to nikome ne smeta. Jako se radujem što se okupilo ovako mnogo ljudi" kaže Elvira Janoši, organizatorka.

 

Pannon RTV/Kovács Róbert

Učesnike trke Deda Mrazova na cilju je čekao topao čaj i hleb premazan mašću.

Trka Deda Mrazova

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.