Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Trkači preplavili ulice Novog Sada

2019-10-14
00:00
Forrás
Pannon RTV
Novosadski maraton, koji je već tradicionalan, organizovan je 27. put u prestonici pokrajine. Na ovogodišnjem događaju učestvovali su i pripadnici policije i vojske.

Vreme je pogodovalo trkačima, koji su startovali u trkama na različite daljine, u zavisnosti od pripremljenosti. Najizdržljiviji su istrčali više od 40 kilometara.

Maraton je prerastao u međunarodni događaj. Ove godine su učesnici, njih više od hiljadu, došli iz preko 15 zemalja. “Starujtem u trci na 10,5 kilometara. Pokušaću da istrčim. Nisam u najboljoj formi, skoro sam se porodila, ali daću sve od sebe” kaže učesnica iz Rusije.

Za dobru kondiciju neophodno je svakodnevno kretanje – kaže najstariji trkač ovogodišnjeg maratona, koji je u desetoj deceniji života. “Stalno govorim da treniraju svaki dan. Ne previše, pola sata ili sat vremena dnevno. Barem toliko da istegnu svoje telo, mišiće, noge i ruke. Ovo se odnosi na sve, bez obzira na godine“ poručuje Silvester Kovač.

Pored maratona, organizovano je rekreativno trčanje, trka za osnovce i srednjoškolce, puzeća trka beba kao i trka kornjača, koja je i zaštitni znak maratona.

Novosadski maraton
Novi Sad

Slične vesti

Najnovije

17:45, Frissítve: 17:51

Umeće ručne žetve

Nebo je danas bilo naklonjeno stanovnicima Mužlje – uprkos promenljivom vremenu na parceli pšenice pored salaša Janoša Milera, uspeli su da održe 37. takmičenje u žetvi.

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.