Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Trodnevni folklorni kamp u Martonošu

2020-07-11
19:28
Forrás
Pannon RTV
Narodna igra, narodna pesma, časovi rukotvorina, plesno veče – tako su deca iz Martonoša provela protekle dane, naime u lokalnom Domu kulture organizovan im je trodnevni folklorni kamp.

Tridesetoro dece je tri dana zauzelo Dom kulture u Martonošu, kako bi uživala u celodnevnim folklornim radionicama i aktivnostima.

Karmen Koso, učesnica iz Martonoša: “Radimo rukotvorine, puno plešemo, čitamo bajke, izađemo na dvorište da se igramo.”

Tokom tri dana, sa decom su se bavili Zita Salai, Tamara čanji i Žolt Seči, učeći stariju i mlađu decu narodnim običajima, igrama i pesmama.

Žolt Seči, predavač iz Horgoša: “Izabrani plesni materijal je bio iz Šomođa. Deca ga vole i veoma dobro su savladala korake. Pored toga malo smo se orijentisali prema dramskoj pedagogiji, znači ubacili smo takve razvojne vežbe koje igrači a i oni drugi mogu kasnije koristiti u životu. Ovde mislim na igru koncentracije, razvoja veština i koordinaciju pokreta."

Pored dece, u kampu su i roditelji uzeli učešće kao pomagači. Janoš Sel, predsednik KUD Bratstvo je rekao da im je cilj da se ovakvim događajima uspostavi zajednica: “U budućnosti želimo da idemo u ovom pravcu, da napravimo porodične dane i događaje, ali na koristan način da ima i obrazovnog karaktera. U isto vreme, želimo da ubacimo i običaje i tradiciju, jer bi bilo jako važno da nešto sačuvamo o Martonošu.”

Ceremonija završnog programa trodnevnog folklornog kampa upriličen je u subotu popodne.

Martonoš
Kamp

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.