Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba, Szarapka Szabolcs

Trovanje kućnih ljubimaca u Subotici

2021.12.01
18:09
2021.12.01
21:48
Forrás
Pannon RTV
U Mesnoj zajednici „Železničko nasalje", u proteklom periodu uginulo je nekoliko mačaka i pasa, najverovatnije zbog namernog trovanja.
Pannon RTV/Raffai Csaba, Szarapka Szabolcs

U nekoliko ulica Mesne zajednice „Željezničko naselje" desilo se trovanje životinja, i to ne samo četvoronoge lutalice. Više kućnih ljubimaca, koji su bili u dvorištu, takođe je postalo žrtva otrova pod nazivom kreozan. To sredstvo žute boje meštani su pronašli kako pored puta, tako i u dvorištima kuća.

Pannon RTV/Raffai Csaba, Szarapka Szabolcs

Gricko se sada već mirno sunča. Pre nekoliko dana je, međutim, situacija bila potpuno drugačija. Životinja je otrovana najverovatnije u nedelju. Porodica Sandre Pap je ispred kuće čak i pronašla otrovanu hranu za pse. Crnog mačka su zbog trovanja morali da odnesu kod veterinara. „Odmah smo pozvali veterinara, jer on, naravno, ne radi nedeljom. Odneli smo ga u 18 časova i verovatno ga je to spasilo, jer smo reagovali na vreme."

Pannon RTV/Raffai Csaba, Szarapka Szabolcs

Otrov može biti opasan ne samo za životinje već i za ljude, posebno za decu - kaže Sandra Pap. „Ne možete svoje dete pustiti ni u dvorište. I ja imam dvoje dece i kako sada da ih pustim napolje? Kako da znam šta će dodirnuti, a da ja to ne vidim u tom trenutku. I onda? Treba daotruju dete ili odraslu osobu? Dovoljno je samo udahnuti tu prašinu, to je tako jak otrov. A i zakonom je zabranjen. Nije mi jasno ko to prodaje i kako ga nabavljaju."

Pannon RTV/Raffai Csaba, Szarapka Szabolcs

U toku našeg snimanja, u obližnjoj ulici Koste Trifkovića, jedno štene psa je uginulo, otrov je bačen u dvorište. Pre nekoliko dana otrovana su i dva psa u komšiluku.

Pannon RTV/Raffai Csaba, Szarapka Szabolcs

Klaudio Mesaroš, predsednik Saveta MZ „Željezničko naselje", Subotica: „Policija je bila na terenu, počela je istragu. Molimo sve građane da ako nešto primete to odmah prijave policiji na telefon 556-238, i da iznesu svoja zapažanja. Veoma je važno da se kućni ljubimci više ne truju, radimo u saradnji sa policijom i počinioci će biti uhvaćeni u najkraćem mogućem roku."

Pannon RTV/Raffai Csaba, Szarapka Szabolcs

Stanovnici su ogorčeni. Zabrinuti su za članove svojih porodica i za kućne ljubimce. Uzdaju se u pomoć nadležnih organa.

trovanje
Subotica
kućni ljubimci
mačke
pas

Najnovije

18:01

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.