Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Varga Dániel

TSC iz Bačke Topole nastavak fudbalske Superlige Srbije očekuje sa četvrtog mesta na tabeli

2020.05.07
17:55
2020.05.07
18:03
Forrás
Pannon RTV
Klub će odigrati još četiri utakmice u Superligi, koja se nastavlja 30. maja, i ako rezultati budu povoljni, mogla bi da zadrži svoju poziciju koja obezbeđuje plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole ponovo trenira od pre nekoliko dana. Fudbaleri su se sa velikim entuzijazmom "bacili" na trening. David Šinkovič, igrač vojvođanske ekipe koja se bori u Superligi iz Čantavira, već je jako čekao ponovni početak.

"Bilo je jako dosadno. Smatram da je za fudbalere, za sportiste, to bila najduža pauza koju smo mogli da zamislimo. Svi su već jako čekali. Trenirali smo kod kuće, ali to nije isto kao kada treniramo sa ekipom. Ipak, govorimo o timskom sportu. Treninzi su počeli, čekamo sezonu, ali smo verovali, mislim dasu svi verovali, da će se sezona završiti."

Kao novajlija, fudbalski klub iz Vojvodine je svojim dosadašnjim nastupom napravio najveće iznenađenje Superlige Srbije. Sa 50 bodova nalazi se na četvrtom mestu na tabeli. Ispred TSC-a su samo takvi klubovi sa bogatom istorijom kao što su Crvena zvezda i Partizan iz Beograda i Vojvodina iz Novog Sada.

Zoltan Sabo, šef stručnog štaba TSC-a je rekao: „Preostale su nam još četiri utakmice. Moramo sačuvati ovo četvrto mesto. To je naš cilj. Nadam se da ćemo uspeti u tome. Imamo tri boda više od Čukaričkog, tako da neće biti lako, ali ja verujem u momke i da to možemo uraditi."

TSC će 30. maja u Senti ugostiti Javor, a potom će gostovati u Novom Sadu protiv ekipe Proletera. 14. juna će na domaćem terenu igrati sa Crvenom zvezdom, a prvenstvo završava 20.juna, u gostima protiv Radničkog u Nišu.

TSC
Bačka Topola
superliga
Srbija
tabela
fudbal
Liga Evrope
Zoltan Sabo
David Šinkovič

Slične vesti

Najnovije

13:15

Komemoracija Dana Svetog Ištvana u Tordi

U Tordi su se zahvalnom misom, osvećenjem novog hleba, svečanim programom i polaganjem venca na spomenik Svetog Ištvana, prisećali kralja osnivača Mađarske. Malo naselje u dijaspori jedno je od onih u srednjem Banatu koje ima njegov javni spomenik.
12:28, Frissítve: 16:02

U Srbiju vraćena ukradena slika

Slika "Blagoveštenski sabor u Sremskim Karlovcima 1861" Vlaha Bukovca vraćena je u Srbiju. Delo hrvatskog secesijskog slikara ukradeno je pre 29 godina od kada je ukradena iz sporedne zgrade Muzeja Vojvodine u Čelarevu.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.