Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

TSC je počeo pripreme za sledeću sezonu

2020-07-02
17:21
Forrás
Pannon RTV
U TSC-u su i dalje velika očekivanja da i sledeće sezone u najjačem domaćem takmičenju završe na poziciji koja obezbeđuje mesto u kvalifikacijama za neko od evropkih klupskih takmičenja.

Ostali ciljevi uključuju i uspešno odigravanje što je moguće više rundi kvalifikacija u Ligi Evrope, već u avgustu ove godine.

Fudbalski tim iz Bačke Topole je pripreme počeo proverom fizičke spreme. Na osnovu onoga što je video, glavni trener Zoltan Sabo smatra da su njegovi igrači u dobroj formi, jer su na odmoru bili samo devet dana. Prema strategiji TSC-a, sve je dato da se nastave dobri rezultati, jer su uspeli da zadrže jezgro tima.

Zoltan Sabo, šef stručnog štaba, TSC: „Sledeće sezone će cilj biti zadržati ovu poziciju, odnosno želimo se pomaknuti još više, ali ako zadržimo ovu poziciju, to bi takođe bio sjajan rezultat. Takođe želimo da napravimo i nekoliko koraka napred u Kupu. I u Evropi želimo da ostvarimo dobar rezultat, da pređemo barem jedan ili dva kruga, a zatim ćemo na žrebanju videti koje ćemo timove dobiti, šta ćemo uspeti da postignemo, ali ono što je najvažnije jeste da je tim je ostao zajedno, i nadam se da ćemo sa ovim pripremama postaviti dobre temelje, i da će i naredna sezona biti slična kao prošla."

U ekipi TSC-a se može očekivati dolazak nekoliko mladih fudbalera tokom preostalog dela prelaznog perioda, jer nova pravila srpske elitne lige zahtevaju da u startnu ekipu za ligaške utakmice budu uključena najmanje dva fudbalera mlađa od 21 godine. Među takve igrače spada Damjan Dostanić, koji se nedavno došao iz Ajaka, odnosno Edvin Eleven, koji je došao iz Crvene zvezde.

Sabolč Palađi, generalni direktor, TSC: „Polako započinjemo i pripremne utakmice. Te  mečeve ćemo koristiti za to da vidimo u kakvoj su formi novi igrači i kako se mogu integrisati u tim, ali će u isto vreme te utakmice poslužiti i kao priprema, da se pokažemo u što boljem svetlu u Evropi sredinom avgusta."

TSC će svoj prvi trening meč odigrati u subotu posle podne u Senti protiv Inđije, ekipe koja je takođe član Superlige. U preostaloj fazi priprema, ekipa iz Bačke Topole će igrati još sa Bačkom iz Bačke Palanke, ekipom Čakvara, odnosno sa Vašašom i Puškaš Akademijom iz Mađarske.

TSC
Zoltan Sabo
futbal

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.