Ugrás a tartalomra
Facebook/TSC

TSC se plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije

2020-11-25
16:05
2020-11-25
20:34
Forrás
Pannon RTV
Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole savladao je kruševački Napredak sa 2:0.

Domaća ekipa je na terenu Gradskog stadiona u Senti bolje počela utakmicu i golom Varge poveli su već u 17. minutu. Napredak je i nakon toga samo retko zapretio. Poluvreme je završeno vođstvom domaćina od 1:0. Ekipa iz bačke Topole je dominirala i u drugom poluvremenu. U 77. minutu, nakon jednog kornera, Balaž je povećao prednost domaće ekipe na dva gola. TSC je nastavio da napada i u nastavku, ali do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo više pogodaka. Bačkotopolčani su se na ovaj način revanširali Napretku, pošto su u poslednjem prvenstvenom kolu izgubili upravo od njih, a sa trijumfom od 2:0 plasirali su se među 8 najboljih timova u Srbiji. Zoltan Sabo, šef stručnog štaba domaće ekipe, zadovoljno je ocenio utakmicu i činjenicu da se njegov tim plasirao u četvrtfinale.

Zoltan Sabo, šef stručnog štaba, TSC: „Danas je bio još jedan istorijski dan. TSC nikada do sada nije stigao tako daleko u domaćem Kupu. Ovo je jedna veoma lepa pobeda. Veoma je važna zbog toga što su mnogi igrači, koji do sada nisu puno igrali u prvenstvu, dobili šansu. To su sada iskoristili. Veoma sam srećan zbog toga i možemo da računamo na njih u ove naredne četiri utakmice do kraja jesenjeg dela prvenstva. Ja sam zadovoljan. Pored dva postignuta gola, imali smo još nekoliko prilika. Osim jedne situacije, protivnik nije ni imao neke ozbiljnije šanse."

TSC
kup
Napredak
fudbal
Senta
Topola
klub
Kruševac

Najnovije

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.