Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

TSC sezonu u Superligi Srbije započeo pobedom

2021.07.18
12:04
Forrás
Pannon RTV
Tim iz Bačke Topole je na domaćem terenu pobedio Novi Pazar sa 2:0. Susret sigurno ulazi u sportsku istoriju jer je ovo prva ligaška fudbalska utakmica u Srbiji na kojoj je sudija odluku doneo uz pomoć videa.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Borba TSC-a i Novog Pazara je na otvaranju Superlige Srbije u Senti bila tvrda taktička i ratna. Bačkotopolčani su na domaćem terenu već u 23. minuti mogli biti u prednosti, međutom Lukić je promašio jedanaesterac. Sa druge strane, TSC se nije se povukao od ofanzivnog fudbala i nakon autogola u 28.minutu, je poveo. Uprkos mnogim mogućnostima, u prvom poluvremenu nije postignuto više golova.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nakon pauze, desio se trenutak u istoriji sporta kada je sudija uz pomoć videa odlučio da zbog igranja rukom igrača Pazara dosudi penal domaćem timu. Na fudbalskoj utakmici Superlige ovo se nikada ranije nije dogodilo, a Lukić je samouvereno iskoristio penal i u 51.minuti udvostručio vođstvo TSC-a.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Dušan Bajić, pomoćni trener TSC-a: “Kada se sve sabere i oduzme, da sam jako zadovoljan što smo pobedili i upisali prva tri boda. S druge strane, kao što gospodin Milanović kaže, mislim da je utakmica bila sadržajna, a za to treba dve ekipe i mislim da smo i mi i Novi Pazar doprineli tome.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Tim iz Bačke Topole će novih 3 poena pokušati da sakupi na terenu Metalca u sledećem kolu.

FK TSC
Superliga Srbije

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.