Ugrás a tartalomra
Csubrilo Zoltán/Info TV

Turizam u Kanjiži oživljava

2020-05-23
21:17
2020-05-24
17:27
Forrás
Pannon RTV
Turizam u Kanjiži, malo sporije ali ipak se ponovo pokreće. Festivali i veće manifestacije još nisu dozvoljeni ali i ovako postoji veliki broj turističkih ponuda.

Iskoristivši dobro vreme i kraj vanrednog stanja, Čaba Šarnjai je pre tri nedelje ponovo pokrenuo brod “Tiski tango”, pa je vodeni turizam prvi u turističkoj ponudi opštine. Kapetan broda kaže da postoji veliko interesovanje za turizam na Tisi, jer su brojni noviteti na raspolaganju posetiocima.

Čaba Šarnjai, kapetan broda “Tiski tango” Kanjiža: “Odavde kad krenemo, počinjem pričati odakle polazimo, gde stižemo. Uvek se zaustavljamo na određenim mestima, na primer kod gnezda crne rode, kod staze Tiskog cveta, kod pristaništa, kod izviđačke kolonije i svaka priča, svako mesto govori o nekom događaju, znači ovo je vrlo kompleksna stvar.”

Na obali Tise takođe ima mogućnosti za izlete i opuštanje, kamp naselje i restorani su otvoreni, poslastičarnice i restorani u centru grada rade, banja je otvorena za goste.

Robert Koza, predsednik Menadžmenta turističke destinacije Kanjiže smatra da vredi opustiti se u Kanjiži, jer i bez manifestacija grad i okolina skrivaju mnoga blaga: “Tu je staza, koja pruža prelepo iskustvo čoveku, stari arteški bunar. Imamo salaše, moram da spomenem Tandari salaš, Turu salaš, koji pružaju mogućnosti ribolova ne samo na Tisi i kanalima, nego i na ribarskim jezerima, tu je i jezero Sarvaš, koji isto čeka ribolovce.”

Očekuje se da turizam u Kanjiži uistinu počinje cvetanjem Tise i događajem vezanim za njega. Naime, održavanje festivala Tiski cvet planiran je za 5. jun na obali reke.

Kanjiža
turizam

Slične vesti

Najnovije

19:31, Frissítve: 19:40

Subotički festival ukusa

Subotički festival ukusa u cenrtu grada čeka sve zainteresirane tokom cele nedelje. Na manifestaciji, svi zainteresovani mogu da probaju i kupe proizvode malih preduzetnika iz okoline.

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.