Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Turski tok je važan i za Mađarsku i za Srbiju

2019-10-31
17:03
2019-10-31
21:07
Forrás
MTI
Gasovod Turski tok je važan za energetsku nezavisnost Srbije i Mađarske, rekao je između ostalog Viktora Orbana na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ruskim predsednikom.

Do kraja naredne godine, sa našim bugarskim i srpskim partnerima  završavamo izgradnju gasovoda Turski tok, najavio je juče Vladimir Putin, nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Budimpešti. U Mađarskoj će biti samo 15 kilometara gasovoda, dodao je Putin. Na zajedničkoj konferenciji za štampu ruskog predsednika i mađarskog premijera, govorilo se i o situaciji u Srbiji. Viktor Orban je naglasio da sa Turskim tokom i Mađarska i Srbija teže ka energetskoj nezavisnosti, što će za Mađarsku značiti određeni gubitak prihoda od tranzita. Premijer Mađarske je naglasio: I Srbiji je potreban suverenitet, što  očigledno znači tranzitni gubitak za Mađarsku, ali i pored toga podržavamo da i Srbija bude energetski nezavisna. Geostrateški položaj Mađarske se popravlja i suvereni smo kada je energija u pitanju, rekao je Viktor Orban.

turski tok
Mađarska
Srbija
gasovod
Viktor Orban
Vladimir Putin

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.