Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

U 90 procenata od korona virusa umiru nevakcinisani ljudi

2021.09.22
15:46
Forrás
covid19.rs
Preminulih je sve više, u bolnicama je veliki broj pacijenata, a broj zaraženih korona virusom, evidentiranih u jednom danu u Srbiji je i dalje preko 7000.

U poslednja 24 sata stručnjaci su uradili 23408 testiranja, od toga je 7201 test bio pozitivan. Preminulo je 39 pacijenata, pa se na taj način broj preminulih u Srbiji od poečetka izbijanja epidemije povećao na 7885. 5014 osoba se oporavlja u zdravstvenim ustanovama, od kojih je 195 priključeno na respirator.

U 90 procenata od korona virusa umiru nevakcinisani ljudi - rekao je Milika Ašanin u izjavi za Javni servis Srbije. Direktor Kliničkog centra Srbije rekao je da su u Kovid bolnici u Batajnici i Klinici za infektivne bolesti u Beogradu preminuli uglavnom pacijenti koji nisu primili vakcinu protiv korona virusa.

Ovaj stručnjak je naglasio da se sve više zdravstvenih ustanova popunjava. Bolnice su spremne da u svakom trenutku se vrate u kovid sistem, ako to bude potrebno - dodao je on.

koronavirus
Srbija

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:08

Mađarska nacionalna politika živi svoje zlatno doba

Zahvaljujući mađarskim novinarima u dijaspori, može se reći da mađarska nacionalna politika trenutno živi svoje zlatno doba - rekla je Katalin Sili na Konvenciji udruženja mađarskih novinara u dijaspori, koje je održano u mađarskom mestu Tengelic.
18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".

Najčitanije