Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Adi svečano predat renoviran vrtić

2021.06.18
22:16
Forrás
Pannon RTV
U vrtiću u kvartu Gunaraš u Adi je postavljeno savremeno igralište i takođe je obnovljena i zgrada. Svečano je predat vrtić.

Deca iz vrtićan i članovi Kulturnog društva "Aranykapu" su prigodnim programom svečano otvorili obnovljeni vrtić predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj" u Adi.

Šarlota Boja Paći, direktorica Predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj" u Adi: „U prvoj fazi obnovljeno je igralište, vrtić je dobio novo igralište. Uz to, zgrada je hidroizolovana, toplotno izolovana, zamenjeni su prozori i vrata, okrečena je fasada i cela unutrašnjost."

Pannon RTV

U vrtiću, koji funkcioniše već nekoliko decenija, trenutno boravi 22 mališana i provodi svoju svakodnevnicu, a ujedno je i sedište Kulturnog društva "Aranykapu". Radovi na modernizaciji izvedeni su uz podršku Mađarskog nacionalnog saveta i lokalne samouprave Ada.

Jožef Tobiaš, predsednik Skupštine opštine Ada: "Dva miliona dinara je bilo namenjeno za ovaj projekat od Mađarskog nacionalnog saveta, a lokalna samouprava Ada je sufinansirala sa još 800 hiljada dinara izvođenje hidroizolacije i pratećih dodatnih radova."

Zoltan Bilicki, predsednik opštine Aad, Aniko Jeras, predsednica Izvršnog odbora Mađarskog nacionalnog saveta i Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta takođe su prisustvovali ceremoniji svečane predaje obnovljenog vrtića.

Jene Hajnal, predsednik MNS-a: „Renoviranje vrtića, stvaranje savremenog vrtića, ulepšavanje vrtića uvek se odnosi na sadašnjost, na ovu decu koja su ovde, jer se ovo radi zbog njih, tako da oni mogu da stvore lepšu budučnostće što će značiti mnogo više njima i njihovoj deci ."

Pannon RTV

U nedavnom periodu je u nekoliko institucija u opštini Ada obnovljeno igralište i formiran kutak za knjige, zahvaljujući podršci matične države i lokalne samouprave.

Ada
vrtić

Najnovije

14:43

Izložba na kraju sela

U Belom Blatu u nedelju je otvorena nesvakidašnja likovna izložba. Slikarka Valentina Vencel svoje radove izložila je na kraju banatskog sela, među kupama trske.

Najčitanije

Otvorena Vojvođanska rvačka akademija

Sportski objekat u Kanjiži ostvaren je uz podršku vlade Mađarske u visini od 2,9 miliona evra. Objekat je građevinski završen i opremljen, po planu do 10. avgusta biće okončani svi radovi na uređenju.