Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

U Bačkoj Topoli održan sajam zapošljavanja

2021.09.03
15:49
2021.09.03
16:57
Forrás
Pannon RTV
Poslodavci su ponudili tri stotine slobodnih radnih mesta za nezaposlena lica. Tražili su krojačice, radnike za mesnu industriju, trgovce, radnike za automobilsku industriju i nekoliko drugih zanimanja.

Za ovogodišnji sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli vladalo je veliko interesovanje. U lokalnom Domu kulture 18 kompanija sa ispostavama u Vojvodini je postavilo štandove kako bi ponudilo mogućnost zasnivanja radnog odnosa onima koji traže posao. Kompanije su nudile širok izbor poslova na sajmu zapošljavanja. Tinde Tot iz Stare Moravice je iskoristila priliku da pronađe posao u svojoj struci.

"Plan mi je da što pre nađem posao. Želim se zaposliti u svojoj struci. Ja sam babica. Tražim posao u ovoj oblasti."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Agneš Nađgeler na sajam zapošljavanja je došla sa sinom.

"Došla sam sa sinom da mu tražimo posao. On je još početnik, završio je srednju školu i želimo pogledati po sajmu kakve mogućnosti postoje."

Klanica u Malom Iđošu traži ljude koji su vični mesarskom zanatu, rekao je Čaba Farago, predstavnik kompanije.

"Bavimo se klanjem svinja i potrebni su nam ljudi za rad na traci."

Anita Malašević, kao predstavnik automobilske kompanije iz Sente, koja zapošljava 2.500 ljudi, tražila je nove radnike za proizvodnju.

"Prvenstveno tražimo, kolege, operatere za proizvodnju. Za to je potrebno najmanje završena osnovna škola. Oni koji su ambiciozni, sposobni i motivisani takođe imaju priliku da napreduju putem internih konkursa."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Verica Vujadinović, direktorica subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, je rekla da su više od stotinu radnih mesta na sajmu zapošljavanja ponudile kompanije koje posluju u industrijskoj zoni Subotica i Bačka Topola.

"Ukupno 18 poslodavaca imamo danas, koji su iskazali 300 slobodni radnih mesta. Ono što je trenutno aktuelno je 100 slobodnih radnih mesta u ovom momentu, koji će biti popunjeni. A onih 200 do nove godine. Tako da ja molim, sva nezaposlena lica da uzmu kontakt telefone od današnjih poslodavaca i da ih pozovu za 2-3 nedelje ili mesec dana da vide kada će biti pozvani na razgovor."

Direktorica je skrenula pažnju na činjenicu da se svi poslodavci mogu prijaviti na konkurs „Moja prva plata", kako bi dobili subvencije za plate radnika mlađih od 30 godina. 

Bačka Topola
Sajam zapošljavanja

Najnovije

12:18, Frissítve: 18:06

Adventski vašar u Kanjiži

U Kanjiži, na gradskom trgu, je počeo u petak poslepodne dvodnevni adventski vašar obogaćen božićnom muzikom, ukrasima i mirisima. Organizatori su pripremili bogati i šaroliki program za sve uzraste.
10:49, Frissítve: 17:12

Predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš

U pozorištu “Kostolanji Deže” u Subotici u okviru programskog serijala “Dezireov tramvaj” je predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš pod naslovom “Lepe Amalije”. Roman je objavljen od strane Izdavačkog zavoda “Forum”.
17:33, Frissítve: 17:44

Testiranje na HIV je anonimno i besplatno

U Srbiji živi 3.200 osoba zaraženih HIV-om, a pretpostavlja se da nezvanično ima još oko 600 zaraženih - rečeno je na konferenciji za novinare održanoj povodom Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a u Subotici.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.