Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

U Bačkom Petrovom Selu 41 đak prvak na mađarskom jeziku - dobili su školski paket

2020.08.31
22:52
2020.09.01
17:14
Forrás
Pannon RTV
Mađarski đaci prvaci u Osnovnoj školi „Šamu Mihalj" u Bačkom Petrovom Selu takođe su dobili paket Mađarskog nacionalnog saveta za početak škole.
Pannon RTV/Lukács Oszkár

U ovom selu će 41 đak prvak na mađarskom jeziku po prvi put u svom životu sesti u školske klupe.

Džak za fizičko, ksilofon, četkice, vodene boje, plastelin, peronica, sveske, čitanka „Gegeš Gunar Gedeon" – mađarski đaci prvaci u Bačkom Petrovom Selu su dobili jedan dobro napakovan školski paket. Petra Farago nije samo zbog toga čekala školu: „Radujem s, jer mi je to prvi dan i mislim da će biti zaista uzbudljivo."

Pored školskog paketa, svaki đak prvak je na poklon dobio i školsku torbu. Za roditelje u Bačkom Petrovom Selu predstavlja veliku pomoć to što izdatke vezane za polazak deteta u školu ne treba da pokriju iz porodične kase. Aniko Zoni je istakla: „Roditeljima predstavlja veliku pomoć to što njihova deca dobijaju takvu školsku opremu, jer je to velika pomoć u ovako teškim finansijskim okolnostima i situaciji.".

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Zahvaljujući programu, koji je realizovan uz podršku Vlade Mađarske, Mađarski nacionalni deli pakete za početak školovanja još od 2011. godine.

Emese Đere Dečov, članica Mađarskog nacionalnog saveta: „Ove godine u Opštini Bečej možemo da podelimo 158 paketa budućim prvacima, ovde u Bačkom Petrovom Selu ćemo podeliti 41 paket. Kako smo izračunali, to je 20-oro dece više nego prošle godine, što nam predstavlja veliko zadovoljstvo, jer na tom planu možemo govoriti o pozitivnom trendu."

Đaci prvaci inače od prošle godine dobijaju školske torbe od Saveza „Rakoci".

Bačko Petrovo Selo
mađarski
paket
škola
Mađarski Nacionalni Savet
Vlada Mađarske
Savez „Rakoci"
torbe

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.