Ugrás a tartalomra
A Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény központi épülete
Pannon RTV

U Bečeju dve nove grupe vrtića na mađarskom jeziku

2019-08-21
17:40
Forrás
Pannon RTV
U odaništu u Bečeju se otvaraju nove grupe na mađarskom jeziku u Donjem gradu i Novom Selu.
Gyerekek az udvarban

Ove godine je više roditelja od očekivanog želelo da upiše decu u vrtiće u Bečeju na mađarskom jeziku, to ih je nakon upisa ostalo osamdeset na listi čekanja. Oni mogu da odahnu jer su uz dozvolu ministarstva i finansiranje lokalne samouprave pokrenute dve nove grupe, jedna u Donjem gradu i druga u Novom Selu.

Silvija Subakov, direktor predškolske ustanove "Labud Pejović" kaže da će primiti svu decu uzrasta od 3 do 6 godina, s tim da će jedna grupa biti kombinacija dnevne i poludnevne, Dakle neka deca će ostajati do pola jedan. Ima i dece za kolevku, koju sada ne mogu da prime, a nisu ispunili preduslove, naime radi samo jedan od roditelja - kaže direktorka.

 

Bečej
vrtić

Slične vesti

Najnovije

19:16, Frissítve: 21:05

Davanje krvi spašava živote

Svaki put može spasiti živote. To važi za mnoge stvari, a posebno za davanje krvi. Senćani ovo dobro znaju, zato se jutros velik broj građana prijavilo za dobrovoljno davanje krvi.
18:38, Frissítve: 20:22

U Velebitu spremali ajvar

Ponovo je, po šesti put, u Velebitu održano takmičenje u spremanju ajvara. Iz opštine Kanjiža 15 ekipa nadmetalo se u pripremi najboljeg ajvara.

Najčitanije

Fekszik a másodvetés

Ove godine nevreme obralo rod

Oluja kakvu mnogi ne pamte, najveću štetu napravila je na rodu koji je bio pred berbu: na kukuruzu, kao i voćnjacima punim zrelih jabuka.