Ugrás a tartalomra
A Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény központi épülete
Pannon RTV

U Bečeju dve nove grupe vrtića na mađarskom jeziku

2019-08-21
17:40
Forrás
Pannon RTV
U odaništu u Bečeju se otvaraju nove grupe na mađarskom jeziku u Donjem gradu i Novom Selu.
Gyerekek az udvarban

Ove godine je više roditelja od očekivanog želelo da upiše decu u vrtiće u Bečeju na mađarskom jeziku, to ih je nakon upisa ostalo osamdeset na listi čekanja. Oni mogu da odahnu jer su uz dozvolu ministarstva i finansiranje lokalne samouprave pokrenute dve nove grupe, jedna u Donjem gradu i druga u Novom Selu.

Silvija Subakov, direktor predškolske ustanove "Labud Pejović" kaže da će primiti svu decu uzrasta od 3 do 6 godina, s tim da će jedna grupa biti kombinacija dnevne i poludnevne, Dakle neka deca će ostajati do pola jedan. Ima i dece za kolevku, koju sada ne mogu da prime, a nisu ispunili preduslove, naime radi samo jedan od roditelja - kaže direktorka.

 

Bečej
vrtić

Slične vesti

Najnovije

18:09, Frissítve: 20:54

Kupite karte na vreme!

Fudbalski klub TSC će u subotu u Senti igrati protiv Partizana iz Beograda. U derbiju Superlige očekuju se pune tribine i prava fudbalska poslastica.
19:25

Kostolanji i društveni mediji

Šta bi tvitovao, vlogovao ili blogovao na društvenim mreži Kostolanji 2020-e? - to je tema za takmičenje đaka u okviru manifestacije "Dani Dežea Kostolanjija". Radovi se primaju do 20. marta.

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

Zatvoren na kruzeru

Subotičanin, koji radi na kruzeru Diamond Princess, a koji je stavljen u karantin blizu obale Japana, dao je eskluzivni intervju za RTV Panon. Daniel Dušnoki je zdrav, nema nikakve simptome.

Vaspitačice vaspitačicama

Prvo stručno savetovanje mađarskih vaspitača u Vojvodini održano je kao događaj, koji su inicirali vaspitači.