Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

U Beogradu se planiraju veliki razvojni projekti

2023.03.17
14:31
2023.03.17
16:33
Forrás
Pannon RTV
Na tribini, koju je organizovao beogradski odbor SVM-a, stanovnici glavnog grada su imali priliku da sa zamenicom gradonačelnika Vesnom Vidović razgovaraju o razvojnim projektima u Beogradu odnosno drugim stvarima koje su vezane za prestonicu Srbije.

Na tribini je bilo reči o obrazovnim temama, gužvama koje otežavaju saobraćaj, planiranim razvojnim projektima koji se tiču javnog prevoza, odnosno drugim velikim projektima.

Rukovodstvo Grada Beograda radi na tome da ulice u samom gradu rastereti od saobraćaja. Gradi se novi most, a počela je i izgradnja metroa - rekla je Vesna Vidović, visoka funkcionerka Srpske napredne stranke, koja je trenutno na funkciji zamenika gradonačelnika Beograda.

„Budžetom za 2023. godinu, predviđena su sredstva za besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih i srednjih škola, kao i besplatni vrtići za svu beogradsku decu. Što se tiče dvojezničnog odeljenja, dobili smo inicijativu od mađarske zajednice da se u Beogradu otvori jedno dvojezično odeljenje, odnosno jedna vrtićka grupa, tako da sada razmatramo mogućnosti, i gledamo na koji način to može da se u Beogradu sprovede.”

U Beogradu se gradi novo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda - o tome je na tribini govorio Robert Jakša, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Srbije, iz redova SVM-a.

„Ukupna vrednost tog ulaganja je 2,8 milijardi evra i rešiće problem otpadnih voda za oko 1,3 miliona ljudi. Pored toga, u Beogradu će biti izgrađena još četiri takva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, odnosno kanalizacija. Dakle ukupno 5, i to će početi ove godine, dakle izgradnja počinje ove godine.”

Na tribini su prisutni imali priliku i da postavljaju pitanja gostima, pa su tako građani mogli da dobiju odgovore na pitanja koja se tiču njihovog dela grada.

Nebojša Marjanović, predsednik Mesnog odbora SVM-a u Beogradu: „Pričali smo i o gradskom saobraćaju, i obdaništu naravno, i o drugim temama koje su od interesa za grad. O parkinzima. Praktično o svemu. Interesantno je koliko ljudi imaju zaista puno pitanja i koliko su zainteresovani za ove teme, i kako mogu da koriste ovakvu priliku da se razvije jedna zaista veoma dobra diskusija.”

Bilo je reči i o projektu „Beograd na vodi”. Kako je istaknuto, to je proteklih godina postao jedan od najposećenijih delova srpske prestonice, što dokazuje da je taj plan bio uspešan i potreban.

Beograd
razvojni projekti
SVM
Vesna Vidović
Srpska Napredna Stranka
SNS
zamenik gradonačelnika
Robert Jakša
Nebojsa Marjanovic

Najnovije

15:27, Frissítve: 17:13

Svetski dan bez duvana

Dnevno od raka pluća u Srbiji umire 13 ljudi, a 90 odsto njih su pušači. Danas se obeležava Svetski dan bez duvana. Srbija se po broju pušača nalazi na petom mestu u Evropi.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.