Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U celoj Vojvodini počela akcija "Nedelja za čistiju Vojvodinu"

2019-06-24
15:33
2019-06-25
16:40
Forrás
Pannon RTV
Na teritoriji AP Vojvodine je počela akcija „Nedelja za čistiju Vojvodinu". Akcija obuhvata i Suboticu gde se uklonila jedna divlja deponija.

"Nedelja za čistiju Vojvodinu" sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini, kojom je, između ostalog, predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana.

„Na teritoriji AP Vojvodine će se u ovoj nedelji očistiti 36  lokaliteta u 20 lokalnih samouprava", izjavio je pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, na početku akcije „Nedelja za čistiju Vojvodinu".

Pored četiri lokacije na Fruškoj gori, na kojima se nalaze poznata izletišta: Iriški venac, potez prema Vrdniku, Zmajevac i Brankovac, prema rečima Vladimira Galića, od 24. do 27. juna, kreće se u čišćenje niza lokaliteta u celoj Vojvodini.

Uklanjanje smeća počinje i na Stažilovu i u Dvorskoj bašti u Sremskim Krlovcima,  u Apatinu, Odžacima, Vrbasu, Adi,  na priobalju Tise kod Bečeja i Kanjiže, u Novoj Crnji, Sremskoj Mitrovici, Novom Bečeju, Novom Kneževcu, Čoki, Kikindi, Zrenjaninu, Subotici, Novom Sadu, Inđiji i Rumi. Kampanja „Nedelja za čistiju Vojvodinu" vodiće se u specijalnom rezervatu prirode Deliblatska peščara, kao i na Obedskoj bari.

U akciju su uključeni JP „Vojvodinašume", Nacionalni park Fruška gora, Zavod za zaštitu prirode Vojvodine, lokalne samouprave i veliki broj volontera.

Pokrajinska vlada je saopštila takođe da se akcijom sprovodi u delo Deklaracija o zaštiti životne sredine, koja je u Vojvodini usvojena 28. maja i njome je predviđena organizacija akcije "Nedelja za čistiju Vojvodinu"  i „Nedelja za zeleniju Vojvodinu".

Vojvodina

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije