Ugrás a tartalomra
Facebook/Szijjártó Péter

U fabrici „Audija" u Đeru gradi se novi industrijski pogon

2022.06.21
17:41
Forrás
Pannon RTV
Investicijom u visini od 120 milijardi forinti „Audi" u Đeru gradi novi industrijski pogon za vozila na električni pogon, što će značiti novih 500 radnih mesta – najavio je Peter Sijarto.

Kako je rekao mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova koncern „Folksvagena" u novom pogonu proizvodiće elektromotore najnovije generacije. Proizvodnja će započeti 2025. godine, za šta će preduzeće izgraditi novi proizvodni pogon. Peter Sijarto je u svom govoru istakao da je danas nedvosmileno noseći stub mađarske ekonomije automobilska industrija, koja je u poslednjih dvanaest godina prošla kroz neverovatan razvoj.

Ministar je ukazao i na to da „Audi" pomaže i vladi u ostvarivanju jednog od najvažnijih ciljeva, u revolucionarnoj promeni auto industrije jer je u Đeru 2018. godine počela serijska proizvodnja električnih motora, a i početkom ove godine proizveli su 300 hiljada komada. 

Audi

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.