Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

U Horgošu posađeno drvo novorođenčadi

2021.04.22
20:42
2021.04.22
20:50
Forrás
Pannon RTV
U centru Horgoša posađeno je drvo za novorođenčad. Na hrast su postavljene vrpce sa imenima lokalne dece rođene 2020. godine.

Na posađenoj sadnici dodata su imena 19-oro dece iz Horgoša. Diana Balaž Piri iz Horgoša je stigla sa svojom kćerkicom Lilom, koja je rođena u decembru prošle godine, kao treće dete u porodici.

"Bila sam jako srećna zbog ovog događaja, u početku sam bila iznenađena jer još nije bilo nešto slično, ali jako sam srećna i mislim da je sve to dobro, nadam se da će to postati tradicija u našem selu."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Program "Drvo novorođenčadi" je organizovan u svrhu stvaranja tradicije na inicijativu jednog meštanina.

Nora Šoš, koordinator programa u Domu kulture u Horgošu:" Današnji program sadnje drveta posvećenog novorođenčadima je nastao na inicijativu jednog meštanina koji je došao u prostorije Mesne zajednice, u terminu predviđenom za prijem stranaka i predložio je ovaj program, mi smo to usvojili i iskoristili smo da promovišemo ovu manifestaciju. "

Pannon RTV/Molnár Ádám

Uz program sadnje drveća, u Horgošu je održana i radna akcija. Područje oko Parka prirode Kamaraš počistilo je Udruženje građana "Juvenior".

Horgoš
drvo

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije