Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

U ilegalnom azilu mučio i izgladnjivao pse

2020.11.17
20:11
Forrás
Pannon RTV
Društvo za zaštitu životinja „Subotičke njuškice" sinoć je na društvene mreže postavilo amaterski snimak brutalnog zlostavljanja životinja.

Video snimak i fotografije pokazuju  da je muškarac poznat pod imenom i nadimkom Čedo Šinter mučio i zlostavljao životinje, vodio ilegalni azil, bavio se dresiranjem pasa, čak i njihovim lečenjem, bez ikakvog veterinarskog znanja. Zaštitnici životinja su protiv njega podneli već više prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Iz snimaka koje su u ponedeljak napravili volonteri „Subotičkih njuškica" kao i građani, jasno se može čuti lajanje pasa iz kamiona, kao i da je vozilo puno povređenih i okrvavljenih pasa.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Čedo Šinter je navodno bio nekadašnji rukovodilac gradskog azila za pse, otuda njegov nadimak. Prema rečima zaštitnika životinja u centru Subotice, kao i na prostoru mesne zajednice Novo Selo, ali i na više drugih mesta, vodio je sopstveni ilegalni azil gde je mučenjem, batinama i izgladnjivanjem pokušavao da dresira pse. Zbog stalnih žalbi i prijava komšija u ponedeljak je kroz Gajevu ulicu malim teretnim vozilom pokušao da preveze pse koje je uhvatio, kada su ga na delu uhvatili zaštitnici životinja i postavili mu pitanja. Nakon toga, više njih ga je pratilo dok je išao na jedan iznajmljen tavankutski salaš.

Kada su zaštitnici životinja u ponedeljak uveče stigli do salaša koji leži u dubini tavankutske šume, zatekli su 15 rasnih pasa, koji su bili  kost i koža mršavi, zapušteni i sa tragovima udaraca. Psi su bili izgladneli, nisu imali vode,  nikakvih namirnica nije bilo. Psi su u jako lošem stanju i sada će pokušati da ih spasu.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Tokom posete naše ekipe još uvek je trajalo spašavanje pasa, između ostalog uz saradnju subotičkih društava „Anima" i „Subotičke njuškice". Izgladneli psi koji su zavredeli bolju sudbinu željno su jeli svež hleb. Subotičanka Afrodita Marković bila je među prvima koji su u ponedeljak popodne pratili kamion Čede Šintera prepun pasa. Čim je otkrila gde je salaš, odmah je obavestila policiju. „To su bile stravične scene, ne znam ni kako bih opisala. Potpuno nehumano, ne znam koju reč bih upotrebila, zgrozila sam se. Oni su pse iz kamiona hvatali za uši, za noge i ubacivali ih u ovu šupu ovde. Udarali su ih lancima".

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Tokom našeg izlaska na teren, neki psi su još krvarili. Beti Horvat, volonterka društva „Subotičke njuškice" kaže da veruje da osoba o kojoj je ovde reč je pse pokušala da dresira tako što ih je mučila. Zaštitnici životinja pozvali su policiju na tavankutski salaš. „Kada je policija izašla na teren, i videla u kakvim uslovima su držani psi, pozvali su tužilaštvo i došli su i nadležni policijski inspektori da naprave uviđaj. Nakon uviđaja saopštili su nam da od inspekcije, odnosno od inspekcije za zaštitu životinja zavisi šta će biti sudbina pasa, ali da mi sami ne možemo da preuzmemo pse."

Kako do utorka popodne nije bilo napretka u ovoj stvari, volonteri su otpočeli spašavanje pasa. Čedo Šintere za sada je na slobodi. Vlasti ga mogu teretiti za neodgovorno držanje životinja – kažu zaštitnici životinja.

 

mučenje
izgladnjivanje
pas
Subotičke Njuškice
zlostavljanje
životinje
Čedo Šinter

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!