Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

2021.02.23
14:01
2021.02.23
18:26
Forrás
Pannon RTV
Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".

U opštini Kanjiža prošlog decembra je otpočela vakcinacija stanovništva protiv virusa korona. Od tada se svakodnevno nastavlja imunizacija. Do sada je 1.600 građana primilo prvu dozu vakcine, dok je 900 meštana dobilo i drugu dozu. Prema dosadašnjim informacijama ozbiljnije nuspojave nisu zabeleženi ni kod koga – rekla je dr Eleonora Balaž, specijalista u opštinskom Domu zdravlja.

„Ozbiljnijih nuspojava nije bilo. Javljali su nam za manji lokalizovan bol u mišićima, eventualno da su dan ili dva imali povišenu temperaturu, ali nikakvih ozbiljnijih nuspojava nije bilo."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Svakog dana dvoje lekara i šest medicinskih sestara radi na punktu za imunizaciju u Kanjiži. Oni koji su spremni da se vakcinišu mogu da biraju između tri vrste cepiva - izjavila je Karolina Đolai, direktorica Doma zdravlja u Kanjiži.

„U ovom trenuku u Domu zdravlja na raspolaganju su tri vrste vakcina, kineski „Sinofarm", od kojeg sada dajemo drugu dozu, sutra ćemo imati „Fajzer – Bajontek" od kojeg dajemo 36 doza, a od danas i „Astra Zeneka" od koje će 36 građana dobiti prvu dozu."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Za one koji su vezani za postelju, ili iz drugih razloga ne mogu da napuste svoj dom, zaposleni u Domu zdravlja odlaze do njih i daju im vakcinu. Samo u ponedeljak 44 građana je vakcinu primilo u svom domu. 

Kanjiža
vakcina
koronavirus

Najnovije

Najčitanije

Subotička crvena kovid zona

Ekipa Televizije "Pannon" je dobila dozvolu za snimanje u crvenoj zoni kovid bloka Opšte bolnice Subotica, tamo gde se leče najteži pacijenti. Snimili smo potresne snimke!