Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

U Kanjiži ima mnogo pasa lutalica

2022.01.12
17:08
2022.01.12
17:20
Forrás
Pannon RTV
Udomljava se sve manje pasa, što je dovelo do povećanja broja pasa lutalica, pasa bez vlasnika. Kapacitet azila u Kanjiži je ograničen, tako da je veoma važno pronaći vlasnika za što više pasa. Trenutno 18 kućnih ljubimaca čeka da dobije novi dom.

Svaki dan se na ulicama Kanjiže mogu videti psi lutalice. Tokom prazničnih dana, mnogi kućni ljubimci su prestrašeni pobegli  iz svojih domova, ali u mnogim slučajevima bitan je i stav vlasnika. Ištvan Apro iz Kanjiže se godinama bavi uzgojem i odgajanjem pasa. Prema njegovim rečima, jedna od najvažnijih stvari je sterilizacija: „Treba se brinuti o njima, i čuvati ih onako kako treba da se čuva pas, jer svaka životinja ima dušu, a posebno pas."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Psi lutalice se na teritoriji opštine Kanjiža hvataju svake nedelje. Životinje se odvoze u privremeni azil Komunalnog javnog preduzeća. Trenutno na nove vlasnike čeka 18 pasa. O psima se tokom vikendom brinu aktivisti lokalnog Udruženja za zaštitu životinja „Šapa".

Pannon RTV/Apczi Jenő

Anastazija Balint, volonter, Udruženje za zaštitu životinja „Šapa", Kanjiža:

„- Kao prvo očistimo boks, zatim ih izvedemo u šetnju oko azila, češljamo ih i učimo vežbama.

- Koliko je teško naučiti ove pse bilo čemu?

- To zavisi od same životinje, neki uče veoma brzo, a nekima je potrebno vreme, ali zavisi i od toga da li je stariji ili mlađi."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Anastazija Balint je dodala da je usvajanje ovih dana palo u drugi plan. Malo ljudi se odlučuje za to da životinju iz azila odnese kući.

Kanjiža
pas lutalica
kućni ljubimci

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!