Ugrás a tartalomra

U Kanjiži održan poslednji ovogodišnji vašar

2022.10.23
15:30
2022.10.23
17:42
Forrás
Pannon RTV
U nedelju je u Kanjiži održan poslednji ovogodišnji vašar. Uz šaroliku ponudu, organizatori su posetioce dočekali i sa bogatom gastronomskom ponudom, programima za decu i kulturnim programom.

Rukotvorine, cveće, kotlići, odeća - gotovo sve je bilo dostupno na vašaru. Irena Danič je došla na ovu manifestaciju iz Nose, donela je ukrase koji su pravljeni po jedinstvenoj izradi. Nije joj prvi put da sa svojom ponudom učestvuje na manifestaciji ove vrste na obali Tise.

Irena Danič, prodavačica, Nosa: "U poslednje vreme naši najpopularniji proizvodi su slike i ukrasni predmeti. Radimo nekoliko vrsta slika, a ova je sada najpopularnija.”

Na ovom vašaru je bilo i mnogo gastronomskih specijaliteta. To je jedan od razloga zašto meštani rado dolaze na ovaj vašar.

Sintija Izetović, Kanjiža: „Nama domaćicama ovaj vašar u svakom pogledu znači da smo se izvukle od kuvanja nedeljnog ručka, jer je hrana koju ovde možemo da probamo, vrlo ukusna, a i sama ponuda je vrlo bogata, tako da stvarno se ovde može naći sve što oči požele i po svačijem ukusu.”

Posetioci su imali priliku da putuju konjskom zapregom, ali su mogli i jahati konja. Decu je čekao raznovrstan program, mogle su se maziti sitne životinje, humanitarno pečenje palačinki i radionica grnčarstva.

Zolna Gajdoš Bajus, članica saveta Mesne zajednice Kanjiža: „Mi u Kanjiži održavamo vašar u svakom mesecu kada ima pet nedelja. Ovo je naš poslednji vašar, a trudili smo se da ga učinimo malo tradicionalnijim, što znači da su nastupile kulturna udruženja iz Kanjiže i to plesne grupe „Tisa„ i udruženje „Cifraser”."

Organizatori i sledeće godine pripremaju šarolike vašare sa bogatim programima, a veruju da će ova manifestacija da stekne još veću popularnost.

Kanjiža
vašar

Najnovije

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.