Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Kanjiži održano dečje takmičenje u pružanju prve pomoći

2021.05.29
15:38
2021.05.29
22:00
Forrás
Pannon RTV
Na opštinskom takmičenju u pružanju prve pomoći koje je održano u Kanjiži, učestvovalo je pet ekipa dece iz osnovnih i srednjih škola. Takmičenju su se pridružile i ekipa lokalnih izviđača i dobrovoljnih vatrogasaca iz Martonoša.

Oko 40 dece iz opštine Kanjiža, podeljeno u pet ekipa, je pokazalo svoje veštine na opštinskom takmičenju u pružanju prve pomoći. Većina njih mogla bi bez problema pružiti pomoć kad je ona potrebna.

Ana Buš, učesnica, Kanjiža: „Mislim da bih mogla pružiti prvu pomoć. Takođe smo vežbali da moramo ostati mirni i da možemo pomoći na bilo koji način, poput razgovora, čak i ako nema ozbiljnih povreda, jer je potrebno voditi razgovor čak i ako se lice nalazi u stanju šoka."

Pannon RTV

Anet Liptak iz Kanjiže već je iskusna takmičarka i uvek joj je bilo važno da može pomoći onima kojima je pomoć potrebna: "Biće dve tačke prve pomoći, reanimacija i dva zadatka Crvenog krsta, jedan sa nekoliko pitanja i odgovora o našem osnivaču, a drugi sa raspravom o Svetskom danu bez duvanskog dima."

Pannon RTV

Na pet lokacija volonteri su vodili računa o takmičarima.

Eržebet Hodik, predsednica kanjiške organizacije Crvenog krsta: „Tri teme koje se posebno odnose na prvu pomoć: reanimacija i povreda. Jedan se bavi povredama nastalim na igralištu, a drugi sa povredama na kampovanju."

Svi učesnici će dobiti poklon paket, a najbolji tim, ako je moguće, učestvovaće na pokrajinskom takmičenju. 

Kanjiža
prva pomoć
takmičenja

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.