Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Kanjiži održano dečje takmičenje u pružanju prve pomoći

2021.05.29
15:38
2021.05.29
22:00
Forrás
Pannon RTV
Na opštinskom takmičenju u pružanju prve pomoći koje je održano u Kanjiži, učestvovalo je pet ekipa dece iz osnovnih i srednjih škola. Takmičenju su se pridružile i ekipa lokalnih izviđača i dobrovoljnih vatrogasaca iz Martonoša.

Oko 40 dece iz opštine Kanjiža, podeljeno u pet ekipa, je pokazalo svoje veštine na opštinskom takmičenju u pružanju prve pomoći. Većina njih mogla bi bez problema pružiti pomoć kad je ona potrebna.

Ana Buš, učesnica, Kanjiža: „Mislim da bih mogla pružiti prvu pomoć. Takođe smo vežbali da moramo ostati mirni i da možemo pomoći na bilo koji način, poput razgovora, čak i ako nema ozbiljnih povreda, jer je potrebno voditi razgovor čak i ako se lice nalazi u stanju šoka."

Anet Liptak iz Kanjiže već je iskusna takmičarka i uvek joj je bilo važno da može pomoći onima kojima je pomoć potrebna: "Biće dve tačke prve pomoći, reanimacija i dva zadatka Crvenog krsta, jedan sa nekoliko pitanja i odgovora o našem osnivaču, a drugi sa raspravom o Svetskom danu bez duvanskog dima."

Na pet lokacija volonteri su vodili računa o takmičarima.

Eržebet Hodik, predsednica kanjiške organizacije Crvenog krsta: „Tri teme koje se posebno odnose na prvu pomoć: reanimacija i povreda. Jedan se bavi povredama nastalim na igralištu, a drugi sa povredama na kampovanju."

Svi učesnici će dobiti poklon paket, a najbolji tim, ako je moguće, učestvovaće na pokrajinskom takmičenju. 

Kanjiža
prva pomoć
takmičenja

Najnovije

14:50, Frissítve: 17:03

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.

Najčitanije