Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám/archívum

U Kanjiži ostvarena brojna ulaganja, uprkos poteškoćama

2020.12.19
16:23
2020.12.19
19:17
Forrás
Pannon RTV
Tokom protekle godine u opštini Kanjiža ostvareno je nekoliko manjih ulaganja, ali istovremeno je epidemija koronavirusa ostavila traga i u budžetu lokalne samouprave, rekao je predsednik opštine Robert Fejstamer u svojoj godišnjoj oceni.

Ove godine obnovljena je vodovodna mreža u Malim Pijacama, ostvarena su ulaganja usmerena na energetsku efikasnost svih vrtića u opštini, a mogla bi biti dovršena i obnova dela deonice puta između Totovog Sela i Dolina. Nadalje je rekao da se mora odložiti nekoliko velikih ulaganja u oblasti infrastrukture, poput obnove putnih mreža i pristupnih puteva u opštini.

Većina sredstava iz budžeta opštine Kanjiža takođe je preusmerena na socijalnu i zdravstvenu zaštitu. Fejstamer je rekao da su, iako je epidemija uticala i na turizam, kapaciteti na obalama Tise u opštini bili tokom leta gotovo u potpunosti popunjeni.

„U svakom slučaju, nastavljamo predviđati i planirati glavne investicione projekte koji su izostali ove godine. Ovde uglavnom govorim o obnovi puteva, ali naravno, i projekti za razvoj turizma, koji su izostali ove godine, kao što je planiranje velnes centara, izgradnje hotela, obnove parka, sve ove projekte mi razvijamo dalje i planiramo za 2021. godinu. Nadam se da ćemo imati puno uspešniju, puno jaču, finansijski i konkursno uspešniju 2021. godinu.” rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Kanjiža
Robert Fejstamer

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.
16:47, Frissítve: 17:04

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.