Ugrás a tartalomra

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

2021.10.20
14:02
2021.10.20
16:33
Forrás
Pannon RTV
U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn

Suveniri, kozmetički proizvodi, dobra vina - sve to od proizvođača iz Kanjiže. Ponuda Turističkog informacionog centra bi se u budućnosti mogla dodatno proširiti.

Vivien Fodor, saradnica, Turistički informacioni centar, Kanjiža: „U prodavnici suvenira i lokalnih proizvoda uglavnom će biti proizvodi koji sadrže zaštitni znak Kanjiže. A pored toga i proizvodi koji pripadaju opštini Kanjiža, kao što su vina, rakije, rukotvorine."

U okviru projekta „Hello Kanjiža", nedavno je pokrenuta aplikacija za mobilne telephone, koja za cilj ima jačanje turizma. Sledeći korak je bio formiranje informacionog centra.

Žombor Ujvari, član Opštinskog veća zadužen za turizam, Kanjiža: „Na police su prvenstveno stavljeni proizvodi „Grafopak"-a. Ti proizvodi su obeleženi sa brendom „Hello Kanjiža", dakle kao što i vidite na policama, „Hello Kanjiža" je prisutno svuda. Pored toga, želeli smo da biramo među lokalnim proizvodima, i praktično i dalje čekamo prijave preduzeća, malih preduzeća, koja bi želela da se uključe u ovo."

Kancelarija pored toga takođe pruža i informacije o turističkoj ponudi opštine.

Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža: „Doneli smo odluku o tome da nam je potrebna jedna ustanova, kancelarija koja prikuplja sve informacije, sve mogućnosti i tu svi turisti koji posete našu opštinu mogu dobiti sve aktuelne informacije, bilo da se radi o jednoj manifestaciji ili ponudi restorana ili ponudi hotela ili ugostiteljskog objekta, dakle zaista govorimo o jednom veoma širokom spektru ponuda."

Turistički informacioni centar trenutno radi sa tri saradnika. Radnim danima od 10 do 17 časova, subotom od 9 do 12 časova, odnosno popodne od 16 do 18 časova. Pored toga posetioce očekuju i u nedelju od 9 do 12 časova.

Kanjiža
Robert Fejstamer

Najnovije

14:14, Frissítve: 16:37

Tradicionalni svinjokolj u Sajanu

Meštani Sajana su prvi put organizovali tradicionalni svinjokolj u godini pre epidemije korona virusa. Nakon prinudne pauze, juče je ponovo održana manifestacija u organizaciji lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.
15:13, Frissítve: 16:19

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.