Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Kanjiži počeo kurs tkanja

2020-12-01
12:28
2020-12-01
12:35
Forrás
Pannon RTV
Regionalna mreža za obrazovanje odraslih - „FERHA", uspešno je učestvovala na konkursu za organizovanje osnovnog kursa tkanja, u okviru 11 osoba iz opštine može savladati osnove tkanja.
Pannon RTV

Za kurs je vladalo veliko interesovanje, ali je rad u Domu kulture u Kanjiži moglo započeti samo 11 odraslih polaznika. Obuka u trajanju od 60 časova počela je krajem oktobra.

Eržebet Bata, polaznik, Trešnjevac: „Možete napraviti prostirku za tuš kabinu u kupatilu, otirač za vrata, štitnik za zid, torbu, može se napraviti mnogo toga. Naučili smo mnogo novih stvari i veoma sam srećna zbog ovog kursa."

Učesnici kursa, zainteresovani za ručni rad, mogu da se upoznaju sa osnovama tkanja, sa delovima mašina za tkanje, materijalima i raznim narodnim motivima.

Elvira Nađ, instruktor, Kanjiža: „Najviše je osoba srednjih godina, ali ima i mlađih ljudi, i tome se zaista radujemo. Kao što je i sam zanat jedinstven, tako prema svima morate pristupiti na jedinstven način i slediti njihove korake."

Pannon RTV

U okviru projekta, udruženje je dobilo jedan stoni razboj za tkanje, kao i tri okvira za tkanje, koji će biti od velike koristi prilikom organizovanja narednih kurseva.

Karolj Šarnjai, predsednik, „FERHA", Kanjiža: „Kao rezultat kursa biće napravljeni i gotovi proizvodi. Naša velika nada je da na ovaj način možemo da pomognemo razvoju turizma i lokalnog preduzetništva, jer se proizvodi, krajnji proizvodi, mogu plasirati na tržište ili barem da krase naše domove."

Održavanje kursa pomogao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Kanjiža
kurs
tkanja
počeo
FERHA

Najnovije

Najčitanije