Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Kanjiži podeljena priznanja za pedagoga godine

2017.11.09
21:51
Forrás
Pannon RTV
Povodom Dana pedagoga u Kanjiži je održana svečana akademija na kojoj su dodeljena priznanja Pedagoga godine.

„Želim da ohrabrim kolege u ovom obraćanju da se udružimo, da se držimo zajedno i da svojim radom pokažemo koliko značimo društvu" rekao je Atila Vajda, predsednik Udruženja pedagoge Kanjiže.

Za pedagoga godine izabrani su Žužana Veselinov, vaspitačica u horgoškom objektu „Sunce" predškolske ustanove „Naši biseri", Angela Han, nastavnik u kanjiškoj Poljoprivrednoj i tehničkoj školi „Jožef Besedeš", kao i Silvia Gordoš, specijalni pedagog, Anita Čikoš, nastavnik mađarskog, Jožef Šarkanj, učitelj i Timea Rac, nastavnica klavira.

Na prošlogodišnjoj svečanosti Robert Fejstamer, predsednik opštine obećao je da će posebno podržati obrazovne ustanove. Tokom godine opština je izdvojila 77,5 miliona dinara za obnovu obdaništa, 44 za osnovne škole i preko 12,5 miliona za pomoć srednjim školama.

„Ukoliko ovome dodamo pomoć iz pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje u iznosu od 18,5 miliona dinara, koja je stigla u poslednjih nekoliko meseci, onda smatram da smo ispunili obećanje koje smo dali u odnosu na posebnu podršku u finansiranju obrazovnih ustanova" rekao je Robert Fejstamer.

Kanjiža
pedagog
priznanja
Robert Fejstamer
Atila Vajda

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.