Ugrás a tartalomra

U Kanjiži podeljena priznanja za pedagoga godine

2017.11.09
21:51
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Povodom Dana pedagoga u Kanjiži je održana svečana akademija na kojoj su dodeljena priznanja Pedagoga godine.

„Želim da ohrabrim kolege u ovom obraćanju da se udružimo, da se držimo zajedno i da svojim radom pokažemo koliko značimo društvu" rekao je Atila Vajda, predsednik Udruženja pedagoge Kanjiže.

Za pedagoga godine izabrani su Žužana Veselinov, vaspitačica u horgoškom objektu „Sunce" predškolske ustanove „Naši biseri", Angela Han, nastavnik u kanjiškoj Poljoprivrednoj i tehničkoj školi „Jožef Besedeš", kao i Silvia Gordoš, specijalni pedagog, Anita Čikoš, nastavnik mađarskog, Jožef Šarkanj, učitelj i Timea Rac, nastavnica klavira.

Na prošlogodišnjoj svečanosti Robert Fejstamer, predsednik opštine obećao je da će posebno podržati obrazovne ustanove. Tokom godine opština je izdvojila 77,5 miliona dinara za obnovu obdaništa, 44 za osnovne škole i preko 12,5 miliona za pomoć srednjim školama.

„Ukoliko ovome dodamo pomoć iz pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje u iznosu od 18,5 miliona dinara, koja je stigla u poslednjih nekoliko meseci, onda smatram da smo ispunili obećanje koje smo dali u odnosu na posebnu podršku u finansiranju obrazovnih ustanova" rekao je Robert Fejstamer.

Kanjiža
pedagog
priznanja
Robert Fejstamer
Atila Vajda

Najnovije

15:57, Frissítve: 16:04

Deca u Čantaviru učila o značaju oprašivača

Povodom Dana planete Zemlje, Osnovna škola „Janoš Hunjadi” u Čantaviru i Ekološko udruženje „EcoKarma” zajednički organizuju različite programe za mlade. Centralna tema jednonedeljne serije programa je značaj i zaštita oprašivača.

Najčitanije

Ulica Braće Radić u Subotici proglašena za kulturno dobro

Zahvaljujući učešću SVM-a u sastavu vladajuće koalicije istrajnom radu u lokalnoj samoupravi, Vlada Srbije je svojom odlukum proglasila ulicu za kulturno dobro – prostorno kulturno-istorijsku celinu os velikog značaja – saopštio je dr Balint Pastor.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.