Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

U Kanjiži raspisani konkursi za poljoprivrednike

2021.03.17
14:22
2021.03.17
18:08
Forrás
Pannon RTV
Prijave se mogu predavati od sredine marta, a ukupan budžet iznosi 7 miliona dinara. Poziv je otvoren dok ima sredstava, ali najkasnije do 15. novembra.

Mogućnost konkurisanja je takođe bila dostupna i prošle godine, i to registrovanim poljoprivrednicima u Kanjiži. Robert Kiš se tada prijavio za podršku veštačkom osemenjavanju goveda.

Robert Kiš, proizvođač, Kanjiža: „Opštinski konkurs je funkcionisao vrlo jednostavno i brzo, tu nije bilo potrebno sakupljati puno papira, račune sam imao, bila nam je potrebna samo jedna potvrda poreske uprave da je porez plaćen, i popunili smo jedan obrazac. Novac je takođe relativno brzo prebačen. Sredstva od opštinskih konkursa su uplaćena mnogo brže nego, recimo, državne subvencije iz ministarstva."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Prijave se mogu podnositi od sredine marta, a ukupan budžet je 7 miliona dinara. Prijave se očekuju u više oblasti.

Sabolč Šoti, drugi savetnik Poljoprivrednog odeljenja, Kanjiža: „Ove linije podržavaju stočarstvo, odnosno delom i organsku poljoprivredu. Može se odmah govoriti o veštačkoj oplodnji, postoji mogućnost za nabavku životinja za uzgoj, za instaliranje i nabavku sistema za navodnjavanje, dobijanje sertifikata u organskoj poljoprivredi, odnosno nadoknadu troškova za odnošenje mrtvih životinja."

Više informacija o otvorenom pozivu može se pronaći na internet stranici kanjiza.rs.

Kanjiža
konkurs
poljoprivrednici

Slične vesti

Najnovije

18:00, Frissítve: 18:08

U Bačkoj Topoli veliki broj novozaraženih

U opštini Bačka Topola došlo je do značajnog povećanja broja zaraženih korona virusom. Tokom meseca jula i avgusta nisu zabeležene nikakve infekcije, ali u septembru se u proseku dnevno registruje oko deset slučajeva.
12:37, Frissítve: 15:26

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.