Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Kanjiži se nastavlja Adventski vašar

2021.12.04
10:03
2021.12.04
17:35
Forrás
Pannon RTV
U petak su na glavnom trgu naselja zasvirale praznične melodije. Publika je takođe mogla pogledati neobičnu božićnu predstavu školaraca.

Decu su organizatori pozvali na zajedničku igru. Mogli su se oprobati u starim zanatima, ukrasiti medenjake. Uz živopisne programe posetioce je čekao i vašar izlagača, kuvano vino, topla čokolada i mnoge druge zanimljivosti. Vašarski i zabavni programi se nastavljaju danas od 16 sati.

Pannon RTV

Livia Vranić Varadi, portparol Opštinske uprave Kanjiža, je rekla: "Mislili smo da bi se isplatilo za posetioce, ljude koji ovde žive, da se organizuju manifestacije na otvorenom, čak i zimi, s tim da ako već govorimo o decembru, onda imamo vašare za Božić radi pripreme za prazničnu atmosferu, a moram reći da je pre nekoliko godina ova manifestacija počela kao božićni vašar, ali smo videli da se u ovom periodu u gradu paralelno odvija toliko programa da naš vašar više nije bio konkurentan i značajno je smanjen i broj posetilaca. Zato smo njegovo održavanje premestili na početak decembra i nazvali smo ga Adventski vašar."

Kanjiža
vašar
advent

Najnovije

18:01

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.