Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

U Kanjiži u pripremi migracioni akcioni plan

2022.04.08
13:49
2022.04.08
19:09
Forrás
Pannon RTV
Opština Kanjiža pokreće izradu lokalnog akcionog plana za različite migracione aktivnosti.

Nosioci globalnog programa „Migracije i dijaspora" u 20 opština u Srbiji su Komisija za azil i migracije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju. Danas je održan informativni sastanak o pripremi izrade lokalnog akcijskog plana s ciljem uključivanja svih institucija u opštini koje mogu da doprinesu rešavanju migracionih situacija.

Aleksandra Grabež, saradnica Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju, je naglasila: „Na osnovu Strategije o ekonomskim migracijama Republike Srbije od 2021-2027.godine podržane od strane komesarijata i programa PMD, lokalno akciono planiranje predstavlja vezu između jedinica lokalnih samouprave i nacionalnog strateškog okvira i održava aktuelne potrebe lokalne zajednice. Izradi plana se pristupa na osnovu identifikovanih potreba, za cilj da se unapredi položaj svih migrantskih kategorija."

Kanjiža
Aleksandra Grabež

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.

Najčitanije