Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

U Kanjiži ukradene košnice

2023.03.15
13:29
2023.03.15
16:38
Forrás
Pannon RTV
Početkom prošle nedelje je od pčelara Zoltana Čubrila iz Kanjiže ukradeno dve košnice. Materijalna šteta je značajna, a okolnosti krađe upućuju na mogućnost da su počinitelji iz pčelarske branše.

Zoltan Čubrilo iz Kanjiže pčelarstvom se bavi već pet godina, neprestano usavršava svoje znanje oko košnica i povećava broj košnica. Prilikom jednog od prošlonedeljnih obilazaka svojih košnica, je ustanovio da nedostaju dve košnice.

Zoltan Čubrilo, pčelar, Kanjiža: „Provalili su u dvorište i isekli su ogradu i pod okriljem noći su ukrali košnice. Mislim da sam to odmah primetio, tako da sam već tokom sledećeg dana otkrio tragove provale, obavestio sam policiju, zapisnik je napravljen, zbog istrage ne mogu više o tome da otkrivam, dakle istraga je u toku u cilju hvatanja krivaca, koji su po mom mišljenju bili iz pčelarske branše."

Materijalna šteta je značajna, jer se u ovom slučaju vodi računa o više aspekata.

Zoltan Čubrilo, pčelar, Kanjiža: "Obično se vodi računa o tome koliko košta jedna košnica, koliko košta pčelinje društvo i oprema, koliko je meda izgubljeno, koliko je rada uloženo, mogućnost razmnožavanja, kao i eventualni gubitak subvencija, odnosno gubitak mogućnosti konkurisanja za iste. To predstavlja štetu od oko 1.000 evra za svaku košnicu.”

Inače, na teritoriji opštine su česte krađe pčelinjaka i košnica, ali se retko pronađu krivci.

košnica
Kanjiža

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.
16:47, Frissítve: 17:04

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.