Ugrás a tartalomra

U Kanjiži uveliko teče upis u vrtiće

2022.05.13
14:46
2022.05.13
16:00
Forrás
Pannon RTV
Roditelji mogu da prijave dete za vrtić do 23. maja putem portala E-uprava. Sistematski pregled za decu se mora obaviti tokom avgusta.

Šara Pinter iz Trešnjevca će svoju ćerku da vodi u vrtić na jesen. Istina, još nije dostigla uzrast kada je obavezno da se dete upiše u vrtić, ali smatraju da je prednost ako dete ranije upišu. "Prvenstveno zato što i muž i ja radimo, a za to vreme svekrva čuva našu ćerkicu, pa ako je upišemo u vrtić, svekrva će imati više slobodnog vremena, a s druge strane imamo i poprilično hiperaktivno dete, živahnu curicu i mislim da će joj dobro doći odlazak u vrtić."

Mlađe dete Žanete Fekete iz Horgoša pohađa jaslice, dok je starije dete u obdaništu. Obe su se devojčice upisale preko portala E-uprave, lako i bez problema. "Uvek sam ih registrovala u maju tekuće godine, pre početka vrtićke godine u septembru, nije bilo teško. Unela sam svoje podatke, podatke svog deteta i ovaj sistem je kompletirao svu dokumentaciju i poslao je u vrtić, tako da nisam morala trčati okolo kako bi prikupila sve papire."

U opštini, sva deca rođena od 1. marta 2016. godine do 28. februara 2017. godine, su obavezna za upis u vrtiće. Oni koji su se ranije upisali u vrtić, biće automatski prebačeni u sledeću grupu.

Ibolja Veselinov, direktorica Predškolske ustanove „Naši biseri", Kanjiža: „Molim roditelje čija deca još do sada nisu išla u vrtić, a sada će pohađati predškolsko, da obavezno upišu svoju decu u sledeću školsku godinu. Za novoupisanu decu sada se upis odvija elektronskim putem preko portala E-uprava, ako roditelji slučajno ne uspeju da se snađu sa ovim načinom upisa, uvek smo tu da pomognemo."

Za sve eventualne probleme koji se jave prilikom upisa sva lica se mogu obratiti Predškolskoj ustanovi „Naši biseri" na broj telefona 024/4874-380 ili lično u objektima predškolske ustanove prema adresi stanovanja.

Kanjiža
vrtić

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije