Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Kanjiži vešte ruke prave zaštitne maske

2020.03.19
18:36
Od ponedeljka saradnici Centra za pružanje socijalnih usluga u Kanjiži i mesni vaspitači prave zaštitne maske.

Maske su osnovna zaštita u cilju sprečavanja širenja virusa korone. Vredni šivači maske dnevno naprave oko 200 maski u objektu obdaništa „Barka". Lokalna samouprava je obezbedila osnovni materijal i raspodelu preuzela na sebe.

Pannon RTV

„Ovo nisu maske za jednokratnu upotrebu, mogu se više puta koristiti. Pranjem, sušenjem, odnosno peglanjem na 40 stepeni se sterilišu. Treba da kažem i da nam je dom zdravlja pomogao u sterilizaciji. Imali smo malo problema jer su se tokom sterilizacije materijal i guma skupili, dakle imamo XS veličinu, ali to je tako bilo samo u početnom stanju. Ukoliko neko dobije ovakvu masku, može da je dopuni sa jednom dodatnom gumicom, ukoliko ga negde steže" objašnjava Ibolja Sakač, rukovodilac dnevnog boravka, Centar za pružanje socijalnih usluga, Kanjiža.

Kanjiža
maske
zaštitne maske

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.