Ugrás a tartalomra

U Kuli birali nove odbornike

2018.12.17
20:42
2018.12.17
20:48
Forrás
RTV Pannon
Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara nastupili na zajedničkoj listi i od 37 odbornika osvojili 26 mesta.

Na izbore u nedelju za lokalnu Skupštinu u Kuli Srpska napredna stranka i SVM izašli su na zajedničkoj listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu" i osvojili 26 mandata. U Skupštini opštine od 37 odbornika, od četiri kandidata SVM-a, dvoje je ušlo u Skupštinu – Karolj Valka i Žolt Goga. Naprednjaci su osvojili 24 mesta. Izlaznost je bila 49,72 odsto, a izbori u Kuli protekli su bez problema.

Lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu", na kojoj su zajedno nastupili SNS i SVM osvojila je 61,78 odsto glasova birača. Novo lokalno rukovodstvo želelo bi da nastavi sa započetim razvojem u mestu. Između ostalog, prioritet je izgradnja jednog novog otvorenog i jednog natkrivenog bazena, kao i izgradnja obilaznice Vrbas-Kula-Sombor. Damjan Miljanić, odobrnik SNS-a kaže: „Srpska napredna strnaka postigla je istorijski rezultat u Kuli. Posebno me raduje i ponosan sam što je stanovništvo prepoznalo sve što je ostvareno i daju podršku planovima vezanim za razvoj Kule".

Obnova crkve Svetog Đurđa koja 2020. godine obeležava 250 godina od podizanja, obnova i završetak radova na centru „Nepker", očuvanje obrazovanja na mađarskom jeziku, ciljevi su Mađara u Kuli kaže Karolj Valka, predsednik SVM-a u Kuli. Kao deo lokalne samouprave otvara se mogućnost za održavanje mađarske kulture i obrazovanja. „Možemo reći da su rezultati bili bolji nego u onim mestima gde ima malo Mađara. To je dobro zbog toga što su ljudi shvatili zašto želimo da idemo na zajedničkoj listi, ne zbog toga što strahujemo od samostalnog suočavanja, nego što nastojimo da zajedno rešavamo probleme Mađara".

Lista „Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić" osvojila je pet mesta na nedeljnim vanrednim lokalnim izborima u Kuli. O tome ko će biti novi predsednik opštine Kula, odlučivaće novi saziv Skupštine opštine.

Kula
SNS
SVM
lokalna Skupština
izbori

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.