Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

U Kuli birali nove odbornike

2018-12-17
20:42
2018-12-17
20:48
Forrás
RTV Pannon
Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara nastupili na zajedničkoj listi i od 37 odbornika osvojili 26 mesta.

Na izbore u nedelju za lokalnu Skupštinu u Kuli Srpska napredna stranka i SVM izašli su na zajedničkoj listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu" i osvojili 26 mandata. U Skupštini opštine od 37 odbornika, od četiri kandidata SVM-a, dvoje je ušlo u Skupštinu – Karolj Valka i Žolt Goga. Naprednjaci su osvojili 24 mesta. Izlaznost je bila 49,72 odsto, a izbori u Kuli protekli su bez problema.

Lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu", na kojoj su zajedno nastupili SNS i SVM osvojila je 61,78 odsto glasova birača. Novo lokalno rukovodstvo želelo bi da nastavi sa započetim razvojem u mestu. Između ostalog, prioritet je izgradnja jednog novog otvorenog i jednog natkrivenog bazena, kao i izgradnja obilaznice Vrbas-Kula-Sombor. Damjan Miljanić, odobrnik SNS-a kaže: „Srpska napredna strnaka postigla je istorijski rezultat u Kuli. Posebno me raduje i ponosan sam što je stanovništvo prepoznalo sve što je ostvareno i daju podršku planovima vezanim za razvoj Kule".

Obnova crkve Svetog Đurđa koja 2020. godine obeležava 250 godina od podizanja, obnova i završetak radova na centru „Nepker", očuvanje obrazovanja na mađarskom jeziku, ciljevi su Mađara u Kuli kaže Karolj Valka, predsednik SVM-a u Kuli. Kao deo lokalne samouprave otvara se mogućnost za održavanje mađarske kulture i obrazovanja. „Možemo reći da su rezultati bili bolji nego u onim mestima gde ima malo Mađara. To je dobro zbog toga što su ljudi shvatili zašto želimo da idemo na zajedničkoj listi, ne zbog toga što strahujemo od samostalnog suočavanja, nego što nastojimo da zajedno rešavamo probleme Mađara".

Lista „Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić" osvojila je pet mesta na nedeljnim vanrednim lokalnim izborima u Kuli. O tome ko će biti novi predsednik opštine Kula, odlučivaće novi saziv Skupštine opštine.

Kula
SNS
SVM
lokalna Skupština
izbori

Najnovije

21:55, Frissítve: 22:05

Vašar zanata u Temerinu

Kako se gasi vatra, kako raditi kao tv novinar? Na ova i slična pitanja su posetioci Vašara zanata u temerinskoj OŠ “Imre Kokai” dobijali odgovore.

Najčitanije

Sudar dva automobila na Majšanskom putu

Na Majšanskom putu desila se saobraćajna nezgoda u kom su se sudarila dva putnička vozila. Prema našim informacijama, u nezgodi nema povređenih ali je materijalna šteta velika.

Svečani doček za Lasla Đerea

Teniser Laslo Đere stigao je kući u Sentu. Sportista je trenutno na 31. mestu na ATP listi, a nedavno je osvojio turnir u Rio de Žaneiru.

Letnje računanje vremena od sledećeg vikenda

Prema prvobitnom predlogu Evropske komisije, kazaljke na satu u EU bi se ove godine pomerale zadnji put. Zbog tehničkih razloga to ipak nije moguće, te je utvrdjen novi datum 2021. godina.