Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

U Kuli birali nove odbornike

2018.12.17
20:42
2018.12.17
20:48
Forrás
RTV Pannon
Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara nastupili na zajedničkoj listi i od 37 odbornika osvojili 26 mesta.

Na izbore u nedelju za lokalnu Skupštinu u Kuli Srpska napredna stranka i SVM izašli su na zajedničkoj listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu" i osvojili 26 mandata. U Skupštini opštine od 37 odbornika, od četiri kandidata SVM-a, dvoje je ušlo u Skupštinu – Karolj Valka i Žolt Goga. Naprednjaci su osvojili 24 mesta. Izlaznost je bila 49,72 odsto, a izbori u Kuli protekli su bez problema.

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu", na kojoj su zajedno nastupili SNS i SVM osvojila je 61,78 odsto glasova birača. Novo lokalno rukovodstvo želelo bi da nastavi sa započetim razvojem u mestu. Između ostalog, prioritet je izgradnja jednog novog otvorenog i jednog natkrivenog bazena, kao i izgradnja obilaznice Vrbas-Kula-Sombor. Damjan Miljanić, odobrnik SNS-a kaže: „Srpska napredna strnaka postigla je istorijski rezultat u Kuli. Posebno me raduje i ponosan sam što je stanovništvo prepoznalo sve što je ostvareno i daju podršku planovima vezanim za razvoj Kule".

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Obnova crkve Svetog Đurđa koja 2020. godine obeležava 250 godina od podizanja, obnova i završetak radova na centru „Nepker", očuvanje obrazovanja na mađarskom jeziku, ciljevi su Mađara u Kuli kaže Karolj Valka, predsednik SVM-a u Kuli. Kao deo lokalne samouprave otvara se mogućnost za održavanje mađarske kulture i obrazovanja. „Možemo reći da su rezultati bili bolji nego u onim mestima gde ima malo Mađara. To je dobro zbog toga što su ljudi shvatili zašto želimo da idemo na zajedničkoj listi, ne zbog toga što strahujemo od samostalnog suočavanja, nego što nastojimo da zajedno rešavamo probleme Mađara".

Pannon RTV/Dragosavac Viktor
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Lista „Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić" osvojila je pet mesta na nedeljnim vanrednim lokalnim izborima u Kuli. O tome ko će biti novi predsednik opštine Kula, odlučivaće novi saziv Skupštine opštine.

Kula
SNS
SVM
lokalna Skupština
izbori

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.