Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

U Mađarskoj 29 novozaraženih, kriva zaražavanja se spušta

2020-06-02
13:09
Forrás
Pannon RTV
Tokom jednog dana zbog komplikacija koje su nastale kao posledica zaraze preminulo je pet starijih osoba.

Sa novih 29 registrovanih, broj potvrđenih obolelih od korona virusa popeo se na 3.921 osobu u Mađarskoj, preminulo je pet starijih, hroničnih bolesnika i sa tim je ukupan broj umrlih od korone 532 osobe, dok ih je 2.160 izlečeno. U bolnicama se trenutno nalazi 427 bolesnika, od toga njih 24 je na respiratoru. Nadležni kažu da je zemlja u drugoj fazi odbrane od zaraze. Cilj je da postepeno, po strogom rasporedu ponovo pokrenu aktivnosti. U Budimpešti se otvaraju restorani i unutrašnji hotelski prostori, a moguća je i poseta kulturnim i sportskim manifestacijama na otvorenom.

Kriva zaražavanja se nedvosmisleno spušta – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Cecilija Miler, glavni državni zdravstveni inspektor. „Nedvosmisleno je da je zaraza u smirujućoj fazi. Kriva zaražanvanja nedvosmisleno se spušta, i to već deseti dan možemo da zaključimo, duže vreme. Dakle, tendencija ja jasna."

Mađarska
koronavirus

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.