Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

U Mađarskoj je formirana peta Vlada Viktora Orbana

2022.05.24
19:18
Forrás
Pannon RTV
Ministri su položili zakletvu u Parlamentu, posle četiri sata popodne.

Na samom događaju je najpre predstavljen transkript predsednice Mađarske Katalin Novak o imenovanju ministara. Nakon toga je govor održao Viktor Orban.

Mađarski premijer je naglasio da iza Vlade još od 1990. godine nije stajala tako velika i jedinstvena volja glasača, kao što je to slučaj sa Kabinetom koji sada stupa na dužnost. Što se tiče opasnosti, dodao je, sada nam je zaista potrebna odlučna vlada, koja je odgovorna, ujedinjuje zemlju i pokazuje odgovarajuću snagu.

„Decenija između 2020. i 2030. godine, biće period opasnosti, neizvesnosti i ratova. Epidemija koronavirusa 2020-21.godine, a od početka 22-e rat kod naših istočnih komšija. Kao rezultat svega toga, svet, naš kontinent i Mađarsku, zahvatila je poplava izbeglica, do sada neviđeno povećanje cena energenata i sirovina, kao i inflacija.”

Nakon govora, Orban je u Parlamentu predstavio članove nove vlade. On očekuje da ministri zadrže stečeno poverenje i da opravdaju poverenje koje su dobili - izjavio je Viktor Orban.

Mađarska
Viktor Orban
Viktor Orban

Najnovije

16:18, Frissítve: 20:20

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75 godina

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75. godišnjicu. Povodom ovog jubileja predat je na korišćenje novi teren sa veštačkom travom i sistem za navodnjavanje glavnog terena. Klub je za sve zainteresovane organizovao porodični dan i prijateljsku utakmicu.

Najčitanije

Tradicionalna trka magaraca u Svetićevu

U Svetićevu u opštini Bačka Topola je održana trka magaraca. Ovaj događaj je bio obogaćen s nekoliko propratnih programa, kulinarskim takmičenjima, takmičenju u obaranju ruku u ženskoj i muškoj kategoriji i takmičenju u ispijanju piva.