Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

2022.01.13
13:37
Forrás
MTI
Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.

Gergelj Guljaš, šef kabineta premijera Mađarske najavio je da će se to primenjivati od 15. februara za vakcinisane, koji su primili treću dozu, odnosno za one koji su pre manje od šest meseci primili drugu dozu.

Naglasio je da od danas isprava o zaštićenosti postaje isprava o imunizaciji. Dodao je da se treća doza cepiva može primiti već četiri meseca posle druge vakcine, a nakon šest meseci je obavezna kako bi isprava o imunizaciji ostala važeća.

Osim toga Gergelj Guljaš je ponovio najavu premijera Viktora Orbana od srede – od 1. februara u Mađarskoj se zamrzavaju cene šest proizvoda koji u radnjama i trgovinama treba da se prodaju po ceni koju su imali 15. oktobra. Šef kabineta premijera je na konferenciji za medije vlade precizirao –  zamrznute cene životnih namirnica odnose se na  kristal šećer, pšenično belo brašno, jestivo suncokretovo ulje, svinjske polutke, pileće belo meso i kravlje mleko sa 2,8 odsto mlečne masti.

Mađarska
karantin
koronavirus
Gergelj Guljaš

Najnovije

17:19, Frissítve: 17:35

Upoznaj i sačuvaj!

Upoznaj i sačuvaj! – Udruženje ljubitelja prirode "Riparia" je organizovalo obrazovni program pod nazivom "Ptičiji svet i zaštićena područja" na Paliću. Projekat je realizovan uz podršku lokalne samouprave Subotica.

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.