Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

2022.01.13
13:37
Forrás
MTI
Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.

Gergelj Guljaš, šef kabineta premijera Mađarske najavio je da će se to primenjivati od 15. februara za vakcinisane, koji su primili treću dozu, odnosno za one koji su pre manje od šest meseci primili drugu dozu.

Naglasio je da od danas isprava o zaštićenosti postaje isprava o imunizaciji. Dodao je da se treća doza cepiva može primiti već četiri meseca posle druge vakcine, a nakon šest meseci je obavezna kako bi isprava o imunizaciji ostala važeća.

Osim toga Gergelj Guljaš je ponovio najavu premijera Viktora Orbana od srede – od 1. februara u Mađarskoj se zamrzavaju cene šest proizvoda koji u radnjama i trgovinama treba da se prodaju po ceni koju su imali 15. oktobra. Šef kabineta premijera je na konferenciji za medije vlade precizirao –  zamrznute cene životnih namirnica odnose se na  kristal šećer, pšenično belo brašno, jestivo suncokretovo ulje, svinjske polutke, pileće belo meso i kravlje mleko sa 2,8 odsto mlečne masti.

Mađarska
karantin
koronavirus
Gergelj Guljaš

Najnovije

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.