Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

U Malom Iđošu održan porodični dan

2020.06.28
14:58
2020.06.28
19:42
Forrás
Pannon RTV
Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.

Program koji je organizovalo Udruženje velikih porodica u Malom Iđošu, u prvi plan je stavio porodične vrednosti, sadržajnu razonodu i društveno zajedništvo.

Učesnike porodičnog dana u Malom Iđošu dočekao je bogat i sadržajan program. Za decu su organizatori pripremili radionice rukotvorina i razne igre. Za Hedi Homođi, koja ima sedqam godina, najzanimljivije su bila radionice rukotvorina: „Izrezali smo uši, oči, usta i mašnu oko vrata. Još samo treba to sve zalepiti na jednu kašiku."

Anastazija Homođi je majka četvoro dece. Po mišljenju ove majke iz Bačke Topole, porodični dan predstavlja odličnu razonodu za čitavu porodicu: „Volim da iskoristim priliku, sve mogućnosti, koje postoje u našem kraju, gde se moja deca osećaju dobro, gde se igraju i druže."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Ove godine je prvi put organizovan porodični dan u Malom Iđošu. Program je u prvi plan stavio porodične vrednosti, sadržajnu razonodu i društveno zajedništvo.

Arpad Kerepeš, predsednik, Udruženje velikih porodica u Malom Iđošu: „Kako i svaki drugi porodični dan, pokušavamo da ga upotpunimo bogatim programima, i to ni danas nije bilo drugačije. Pozvali smo izviđače iz Malog Iđoša, zvali smo i starije iz doma za penzionere, koji su uvek prisutni na našim programima. Sekcija na ručne radove „Dalija" i naše velike porodice, koje su i dalje aktivne u određenim vrstama programa. Dakle, postoji 4-5 stanica, na kojima se bave sa decom."

Glavni cilj porodičnog dana je da deca i njihovi roditelji budu zajedno - rekao je Vilmoš Križan, predsednik Saveza Udruženja velikih porodica Vojvodine.

Vilmoš Križan, predsednik Saveza Udruženja velikih porodica Vojvodine: „Pored zabave zato organizujemo i predavanja, odnosno razgovore. O temama kao što su vaspitanje dece, bračni odnosi, zajednički rad sa decom, i još mnogo toga."

Manifestaciju koja je odražana u nedelju, podržali su pokrajinski sekretarijat za manjine i lokalna samouprava.

Mali Iđoš
porodični dan

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon