Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

U Martonošu migranti svakodnevna pojava

2021.01.05
15:13
Forrás
Panon RTV
U grupama od 15-20 članova prave nerede na javnim površinama, kažu meštani.

Nedavno je policija odvela još jednu grupu migranata iz naselja. Gergelj Horvat, predsednik Saveta MZ Martonoš, je rekao da će se, iako policija preduzima sve mere, migranti ipak vratiti za nekoliko dana. Skrivaju se u šumama, pa nije moguće tačno znati koliko ih ima.

„Uvek prosledim prijave policiji, ili ako građani nazovu mene ili mesnu zajednicu, odmah obavestimo policiju. Ako imaju ljudstvo koje mogu poslati na teren, oni će to i uraditi. Migrante će odvesti iz naselja. Pre neki dan, posle Nove godine, se dogodilo da je grupa od 15-20  migranata pravila nered na dečijem igralištu, pa je policija izašla na teren i dovela stvari u red. Ali smatramo da su građani u pravu, da je ovo borba mačke-miša. " rekao je Gergelj Horvat, predsednik Saveta MZ Martonoš.

migranti
Martonoš
pojava

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.