Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

U mestima Majdan i Rabe uočljivo mnogo manje migranata, verovatno su sakriveni u kućama

2022.08.13
15:09
2022.08.13
17:54
Forrás
Pannon RTV
U subotu ujutro, u mestima Majdan i Rabe, skoro da niste mogli da vidite migrante. Naselja u blizini srpsko-mađarsko-rumunske tromeđe obilazile su samo manje grupe migranata. Meštani kažu migranata i dalje ima mnogo.

Meštana smatraju da su se ilegalni migranti najverovatnije sakrili u napuštenim kućama.

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Upadaju u kuće i razbijaju prozore - žale se meštani. Mnogi ljudi stavljaju rešetke na svoje prozore, na taj način se štite od provala.

„To se mora rešiti, nema drugog načina. Čudo je to šta ovde rade. Ruše sve kuće, uključujući i ograde."

„Opet ih ima mnogo više nego što bi trebalo da bude. Sada opet ulaze u kuće. Nedavno je bio ovde jedan čovek iz Rabea, moj komšija, kod njega su tri puta ušli u poslednje tri nedelje. Bacaju smeće, kao što se u selu može videti."

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Uprkos tome, naša ekipa je u centrima mesta Majdan i Rabe srela samo manje grupe migranata. Trojica mladih je upravo izašlo iz jedne jedine radnje koja postoji u ova dva naselja. I oni žele da uđu na teritoriju Evropske unije, ali granična policija uvek spreči njihov ilegalni prelazak.

”Idem u Nemačku. Ja sam Palestinac. Uhvatila me je rumunska policija. Veliki problem. Želeo bih da pređem granicu, ali me uvek vraćaju. Tamo-nazad, tamo-nazad."

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Veću grupu migranata sreli smo kod hangara između dva sela. Snimanje je bilo moguće samo iz automobila, jer su našu ekipu pre toga, uz pretnje, ilegalni migranti oterali sa lica mesta.

Prema rečima meštana, policija veoma često odvodi migrante iz naselja, ali se oni taksijem, isti taj ili naredni dan, vraćaju.

migranti
Majdan
Rabe

Najnovije

13:46, Frissítve: 18:45

Velike grupe migranata

Grupe migranata nalaze se u skoro svakom delu Subotice. Ilegalni migranti se u velikim grupana nalaze ne samo na šumskom delu već i u centru i prigradskom delu.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.