Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

U Novom Sadu otvoren štrand na obali Dunava

2021.05.11
18:19
2021.05.11
19:30
Forrás
Pannon RTV
Prvog maja po sto deseti put otvoren je Novosadski štrand. Počela je sezona sunčanja i kupanja na štrandu, tako da od sada za ulazak na njega posetioci moraju da kupe karte.

Isto kao i prošle godine, i ove očekuju mnogo posetilaca. Voda je još hladna, zato nije pogodna za kupanje, ali već se može ovamo doći na izlet i sunčanje, jer su otvoreni i ugostiteljski objekti. 

Pannon RTV/Juhász Géza

Miroslav Željković sa unukom redovno dolazi na Novosadski štrand. Ovaj Futožanin kaže da je to najbolje, jer deca ovde slobodno mogu da se igraju i trčkaraju.

„Najčešće dolazim da čuvam unučiće, odnosno ovog puta, unuka, a popodne ćerka dovede i unuku, pa budemo ovde. Zato što je širok prostor, ima hladovine i peska za decu i ovako, opšti ambijent je divan."

Ugostiteljski objekti na obali polako se popunjavaju. Dragan Milošević već godinama odlazi u isti kafić.

„Zavisi od posla, koja sam smena, ali kada god mogu, samo skoknem ovde, na pićence, sokić."

Pannon RTV/Juhász Géza

Novosadski štrand je u potpunosti pripremljen za prijem gostiju. O poslovima koji su urađeni pre otvaranja govorila je Jelena Prica, zamenica direktora za trgovinu i turizam.

„Ono što je urađeno pred početak sezone jeste uređenje plaže. Pre svega, zelenila, orezano je, uklonjene su suve i bolesne grane na stablima kako bi posetioci bili bezbedni, uređeno je svo ostalo zelenilo, ofarbani su poslovni prostori na štrandu, popravljeni, ukoliko je bilo neophodno, rekviziti na dečijim igralištima, obezbeđena je spasilačka služba, lekarska služba, tako da u punom smislu te reči, može da počne letnja kupališna sezona."

Onoliko koliko to omogući epidemiološka situacija, na štrandu će biti organizovani i zanimljivi programi. 

Novi Sad
štrand
otvoren

Najnovije

16:58, Frissítve: 19:50

U Srbiji opada uzgoj ribe

U poslednjih osam godina samo se proizvodnja šarana prepolovila. Slična je situacija i s ribljim fondom Tise. Na delu toka reke Tise kod Kanjiže takođe je malo šarana, a oni koji se mogu naći u reci, su pušteni u vodu u Mađarskoj.

Najčitanije

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Obilazak visokoškolskih ustanova u Subotici

Danas je organizovan obilazak fakulteta za đake trećih razreda srednjih škola u okviru složenog programa stipendiranja Mađarskog nacionalnog saveta. Sada su vojvođanski mađarski đaci posetili fakultete i visoke škole u Subotici i Novom Sadu.