Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

U Novom Sadu otvoren štrand na obali Dunava

2021.05.11
18:19
2021.05.11
19:30
Forrás
Pannon RTV
Prvog maja po sto deseti put otvoren je Novosadski štrand. Počela je sezona sunčanja i kupanja na štrandu, tako da od sada za ulazak na njega posetioci moraju da kupe karte.

Isto kao i prošle godine, i ove očekuju mnogo posetilaca. Voda je još hladna, zato nije pogodna za kupanje, ali već se može ovamo doći na izlet i sunčanje, jer su otvoreni i ugostiteljski objekti. 

Pannon RTV/Juhász Géza

Miroslav Željković sa unukom redovno dolazi na Novosadski štrand. Ovaj Futožanin kaže da je to najbolje, jer deca ovde slobodno mogu da se igraju i trčkaraju.

„Najčešće dolazim da čuvam unučiće, odnosno ovog puta, unuka, a popodne ćerka dovede i unuku, pa budemo ovde. Zato što je širok prostor, ima hladovine i peska za decu i ovako, opšti ambijent je divan."

Ugostiteljski objekti na obali polako se popunjavaju. Dragan Milošević već godinama odlazi u isti kafić.

„Zavisi od posla, koja sam smena, ali kada god mogu, samo skoknem ovde, na pićence, sokić."

Pannon RTV/Juhász Géza

Novosadski štrand je u potpunosti pripremljen za prijem gostiju. O poslovima koji su urađeni pre otvaranja govorila je Jelena Prica, zamenica direktora za trgovinu i turizam.

„Ono što je urađeno pred početak sezone jeste uređenje plaže. Pre svega, zelenila, orezano je, uklonjene su suve i bolesne grane na stablima kako bi posetioci bili bezbedni, uređeno je svo ostalo zelenilo, ofarbani su poslovni prostori na štrandu, popravljeni, ukoliko je bilo neophodno, rekviziti na dečijim igralištima, obezbeđena je spasilačka služba, lekarska služba, tako da u punom smislu te reči, može da počne letnja kupališna sezona."

Onoliko koliko to omogući epidemiološka situacija, na štrandu će biti organizovani i zanimljivi programi. 

Novi Sad
štrand
otvoren

Slične vesti

Najnovije

19:04

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.
16:50, Frissítve: 17:50

Dan sećanja na Podolskog u Feketiću

Dodeljene su nagrade pobednicima na konkursu za publicistiku „Podolski Jožef", a priznanja su juče preuzela i dvoje saradnika Panon RTV-a. Program je obuhvatao niz izložbi, podsećanja i predavanja iz književnosti.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.