Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

U Novom Sadu se grade četiri nove podzemne garaže

2022.05.27
17:43
2022.05.27
20:14
Forrás
Pannon RTV
Izgradnja podzemne garaže kod Banovine započela je u martu, a sada su počeli radovi u ulici Modene.
Pannon RTV/Óvári Dániel

Građevinske mašine su pristigle i počeli su radovi u centru Novog Sada. Planirano je da se izgradi podzemna garaža od oko 55.000 m2 koja bi raspolagala sa 267 parking mesta.

Gotovo je nemoguće pronaći slobodno parking mesto u centru Novog Sada, na svega nekoliko lokacija postoji parking prostor, koji često nije blizu odredišta na koje se vozač uputio, a najčešće su popunjena do poslednjeg mesta. Podzemna garaža u izgradnji u centru grada namenjena je rešavanju ovog problema.

Meštani kažu da je nova podzemna garaža potrebna u svakom pogledu, ali ne u srcu grada. Stanari koji žive u blokovima zgrada u centru, gde se gradi podzemna garaža, žale se i na buku koja nastaje i koju će morati da trpe naredne dve godine.

Zdravko Šišarica, Novi Sad: "Ja mislim da ovo što je ovde bilo je bilo i suviše lepo, i da je ovo što se gradi glupost. Sa moje strane, treba podzemna garaža, ali ne na ovo mesto. Podzemna garaža treba da se radi malo dalje, i u svetu se radi dalje od centra grada, ovo je strogi centar grada, mislim da je ovo, sa jednom rečju, glupost."

Pannon RTV/Óvári Dániel

U podzemnoj garaži, čija izgradnja je u toku, postojaće tri nivoa i biće 267 parking mesta. Za vreme izvođenja radova zabranjen je saobraćaj ulicom Modena, na deonici između Bulevara Mihajla Pupina i Zmaj Jovine ulice, a pristup će biti onemogćen i u slepu ulicu Ilije Ognjanovića. Vozila mogu ući u centar preko Njegoševe ulice.

Adrijana Mesarović, članica gradskog veća zadužena za budžet, finansije i investicije, Novi Sad: „Radovi će zvanično trajati, počev od današnjeg dana, do zatvaranja, odnosno dok se sve ne vrati u prvobitno stanje, to je otprilike godinu dana, nakon toga će izvođač radova da u narednih šest meseci vrši radove na podzemnim nivoima, na uređenju same garaže, dok će grad u toku godinu dana, počev od današnjeg dana raditi na uređenju partera, kao što smo to učinili u potezu od Uspenske Pravoslavne crkve do Apolo centra, to ćemo isto raditi i u ovom delu grada tokom trajanja projekta."

U planu je izgradnja još dve nove podzemne garaže iza Banovine i na Trgu Republike, te nadzemna garaža u Šafarikovoj ulici.

Novi Sad
garaža

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!