Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

U Novom Sadu se održava festival vina „Interfest"

2020.09.11
21:45
2020.09.11
21:53
Forrás
Pannon RTV
Događaj je prethodno dva puta odlagan zbog epidemiološke situacije. Srpski i strani vinari takođe su doneli svoje proizvode na dvodnevni festival.
Pannon RTV/Juhász Géza

Oko 30 izlagača donelo je svoja vina na ovogodišnji Interfest. Ovaj put događaj je održan na Ribarskom ostrvu, umesto u centru Novog Sada. Domaćin festivala bio je kafić koji raspolaže sa većom baštom. „Jedva smo čekali. Ovo je prvi događaj koji je službeno otvoren ove godine, pa se nadamo da će se i ostali događaji održati nakon toga. Interfest ima tradiciju, ima svoje prepoznatljivo ime i ljudi vole da ga posećuju. Održava se prvi put na ovom mestu i atmosfera je predivna." rekao je Ilija Mihajlović.

Na događaju su izložena vina iz cele Srbije, kao i iz Mađarske i Crne Gore.

Pannon RTV/Juhász Géza

„Vrlo je važno odabrati na kojim ćemo festivalima učestovati. Interfest je najveći vinski festival u Vojvodini i ne sme se propustiti." rekao je Jovan Dameski, izlagač iz Srbije.

 „Mi smo tradicionalno ovde na Interfestu. Novi Sad doživljavamo kao svoj dom. Za ovu smo priliku doneli naš premium program, naša premium vina, oko 15 sorti. Imamo i novitete koje Novosađani još nisu degustirali." rekao je Branko Čotrić, izlagač iz Crne Gore.

 „Upoznaju nas, posle traže naša vina. U tom je pogledu ovo potpuno pozitivno. Volimo ići na ovakve festivale. Nažalost, ove je godine bilo malo, ali nadamo se da će se to sada nešto promeniti." rekao je Ištvan Mihalovič, izlagač iz Mađarske.

Pannon RTV/Juhász Géza

Manifestacija je organizovana u skladu s epidemiološkim propisima. „Osigurali smo dovoljno prostora između izlagača kako bi se posetioci festivala mogli sigurno kretati, ima dovoljno udaljenosti. Svi izlagači imaju sredstva za dezinfekciju i potrebnu zaštitnu opremu. Posetioci se mole da budu strpljivi i koriste zaštitnu masku ako se osećaju ugroženo. Što je najvažnije, moramo se držati na distanci. " rekla je Jadranka Beljan Balaban, organizator.

Na Festival je ulaz besplatan. Degustaciju vina zainteresovani moraju platiti 100 dinara, na manifestaciji se čaša može zakupiti za 250 dinara. Dobar provod je upotpunjen nastupom bendova.

Interfest
vinar
festival
Novi Sad
proizvod
vino

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.