Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

U Novom Sadu vladalo veliko interesovanje za subvencije za kupovinu bicikala

2021.07.23
13:49
2021.07.23
13:58
Forrás
Pannon RTV
U Novom Sadu se broj biciklista procenjuje na više od 40.000. Kako bi podržao i razvio biciklističku kulturu, grad je raspisao konkurs za kupovinu bicikala. Sada je počela podela vaučera.
Pannon RTV/Óvári Dániel

Ideja za konkurs je potekla od organizacije pod nazivom „Novosadska Biciklistička Inicijativa", kojoj je takođe poverena raspodela bespovratnih sredstava. Grad Novi Sad kupovinu novog bicikla podržava sa 10.000 dinara. Prvih 700 kandidata koji ispunjavaju uslove mogu preuzeti vaučere.

Miroslav Gobeljić: „Dobio sam poruku preko Viber-a od drugara, pošto zna da sam ljubitelj biciklizma i da na posao idem u svim vremenskim uslovima na biciklu, da apliciram za vozi biciklo, za subvenciju što grad daje. Otvorio sam sajt vozi biciklo i istog momenta sam uspeo aplicirati, gde sam dobio odgovor "Zapamti broj 646".

Pannon RTV/Óvári Dániel

Za podršku je vladalo veliko interesovanje, na konkurs se prijavilo 7.800 ljudi.

Mira Radenović, član gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine, Novi Sad: „To znači da su građani Novog Sada izuzetno svesni zapravo koliko je važno da ne zagađujemo životnu sredinu, odnosno da koristimo alternativne vidove prevoza i koliko je važno zapravo malo se rekreirati i posvetiti se i sportu, a kada bicikle koristite kao prevozno sredstvo, prosto čini mi se da nema bolje, odnosno kompatibilnije priče za sve ono što smo mi danas napravili."

Izmenama i dopunama gradskog budžeta za ovu vrstu subvencije izdvojiće se dodatnih 10 miliona dinara. Drugi krug subvencija se očekuje u septembru.

Novi Sad
bicikle
subvencija
konkurs
vaučer

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.