Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

U okolini Majdana i Rabe i dalje mnogo migranata

2021.01.10
18:27
Forrás
Pannon RTV
Zapaljena je jedna kuća, u kojoj su, prema neslužbenim informacijama, boravili migranti.

Danas, u popodnevnim satima, zapalila se porodična kuća u Majdanu, gde su, prema neslužbenim informacijama, do sada boravili ilegalni migranti. Vatrogasci koji su stigli na lice mesta, uspeli su da u popodnevnim časovima lokalizuju požar. Prema meštanima, srpske vlasti uzalud odvoze migrante, jer se oni neprestano vraćaju u naselje i okolinu.

Prema rečima Ervina Makre, predsednika mesne organizacije Saveza vojvođanskih Mađara za Majdan i Rabe, migranti su sve ozbiljniji problem meštana. "Sve ih je više i sve su agresivniji. U poslednjih nekoliko dana provalili su svugde, sada ulaze čak i u kuće u kojima neko živi. Provale unutra, pokucaju, žele da uđu ili da se zagreju. Nevolja je, što u poslednje vreme, masovno stižu, a noću je grupa od dva, tri, dvadeset, trideset osoba peške došla iz pravca Banatskog Aranđelova. Dovezao ih je neko taksijem ili autobusom ili nečim drugim, to se ne zna. Mislim da dolaze organizovano. Juče je kod nas, istini za volju, bila magla, pa im je onda možda lakši prelazak, ne znam, ali situacija nam se sve više pogoršava. " rekao je Ervina Makra, predsednik mesne organizacije Saveza vojvođanskih Mađara za Majdan i Rabe.

Majdan
Rabe
migranti

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon