Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U opštini Ada u avgustu se održavaju kvalifikacije za Radničku olimpijadu

2021.07.24
20:28
Forrás
Pannon RTV
Opština Ada će biti domaćin 13. Sportske Olimpijade radnika Vojvodine 2023. godine.

Takmičenje će se održati između 30. juna i 2. jula 2023.godine u naselju, čija je maskota lik pčele, prikazujući tako marljivost ljudi koji ovde žive i važnost življenja u porodičnoj zajednici. Kvalifikacije Vojvodine za ovaj sportski događaj, koji privlači više hiljada takmičara, takođe će biti u Adi od 7. do 29. avgusta. Ekipe, između ostalog, igraju odbojku na pesku, košarku, kuglanje, pikado, rukomet, gađanje meta, povlačenje konopca i stoni tenis. Danas je održan žreb kvalifikacionih timova.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Atila Buču, zamenik predsednika Skupštine opštine Ada: „Niz sportskih događanja u prvenstvu Vojvodine 2021.godine druga je stanica četvorogodišnjeg olimpijskog ciklusa koji će se održati u avgustu. U sportskim utakmicama muškarci će odmeriti snage u 19 sportova, a žene u 10 sportova. Sportska događanja odvijaće se na nekoliko mesta u Adi i Molu svake subote i nedelje tokom avgusta. Očekujemo gotovo 1200 sportista iz cele Vojvodine koji će se takmičiti za 13. Sportsku Olimpijadu radnika Vojvodine 2023. godine. Olimpijske radničke igre 2023. godine takođe ćemo održati u Adi. Pripreme napreduju planiranim tempom, tako da će biti stvoreni svi uslovi za održavanje sportskog događaja."

Ada
Radnički
olimpijada

Najnovije

18:00, Frissítve: 18:08

U Bačkoj Topoli veliki broj novozaraženih

U opštini Bačka Topola došlo je do značajnog povećanja broja zaraženih korona virusom. Tokom meseca jula i avgusta nisu zabeležene nikakve infekcije, ali u septembru se u proseku dnevno registruje oko deset slučajeva.
12:37, Frissítve: 15:26

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.